Betonreparatie zorgt voor een betere en stabiele constructie

In het verleden werden betonreparaties nog niet zo vaak uitgevoerd in vergelijking met nu. En wel om het volgende argument: 40 jaar geleden dacht men immers een geschikte oplossing te hebben gevonden om nieuw beton razendsnel te plaatsen en tevens ook snel te laten drogen. Hiertoe werden speciale ingrediënten gebruikt zoals calcium chloride. Het fabricage tempo werd om die beweegreden zowat verdubbeld en dus werd calcium chloride regelmatig verwerkt in het beton.

Een behoorlijk lange tijd leek dit heel erg goed te gaan, tot er problemen optraden bij deze versnelde constructies van beton. Er ontstonden scheuren en barsten op enkele plaatsen in het beton. Dit was het omslagpunt en het teken dat deze versnelde methode van het gieten van beton tenslotte geen goede oplossing bleek te zijn. De uitkomst was dat de de vraag naar betonreparaties hierdoor sterk toe nam.

Bij roest in beton is het de hoogste tijd voor een betonreparatie

Veelal wordt de schade aan beton ook wel betonrot genoemd. Gedurende een betonherstel wordt de beschadigde en verouderde laag beton volledig verwijderd. Met de geleerdheid van tegenwoordig komt er een menigmaal betere betonlaag voor terug die ook nog eens waterwerend kan worden gemaakt. Oxidatie in het beton kan op deze manier worden voorkomen. Het is ontzettend raadzaam om roest plekken in het beton zeer serieus te nemen. Behalve dat het er niet mooi uitziet door de bronzen kleur, tasten deze roestplekken daarnaast de constructie van het beton ook enorm aan. ontzettend hoge reparatie of betonrenovatie of betonherstel kosten in de nabije toekomst kunnen worden vermeden als dit netjes op tijd wordt hersteld.

Ook toe aan een betonreparatie?

Het eindoordeel is wanneer een betonnen constructie scheuren en of barsten begint te vertonen, dan is het dus met klem aan te raden om dit direct te laten repareren. Uitvoerders voeren deze reparaties dan ook regelmatig uit bij diverse soorten gebouwen en constructies. Hierdoor kan de oude constructie bewaard blijven, maar wel zo dat het ook solide blijft.

Kornuyt heeft alle vakmanschap in huis en meer dan 35 jaar ervaring om reparaties aan beton toe te passen. Startend met het opstellen van een schaderapport en het verlenen van raad wanneer er sprake is van betonrot. Ook bij infrastructurele werken waarbij snelheid van werken en veiligheid meer dan noodzakelijk zijn gaan wij netjes te werk

Passende oplossing

De aanbesteder krijgt na een uitgebreide inspectie een advies voor de reparatie methode. Deze kan bestaan uit verlijming en afdichting door middel van injecteren, het manueel renoveren van het beton of het toepassen van een spuitapplicatie. Ook wanneer er sprake is van schade aan beton leveren we een geschikte oplossing.  Bijvoorbeeld beton injecteren bij betonrot.
Onze benadering staat garant voor hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat het gerenoveerde object een langere levensduur krijgt.

Met dank aan Fa. Kornuyt | Contact met RS Aannemersbedrijf en een vrijblijvende offerte ontvangen.