Kosten voor verbouwing financieren

Bij een verbouwing, groot of klein, stapelen de kosten zich al snel op. Mening woningeigenaar heeft gespaard voor noodzakelijke verbouwingen, of overig onderhoud aan het pand. Maar soms kunt u als woningeigenaar voor verrassingen komen te staan.

Want wat betekent het voor u indien de overheid haar plannen doorzet omtrent de investeringen in warmtepompen en overige, duurzame, vereiste aanpassingen aan uw woning? Of wat als er andere, onverhoopte zaken zich voordoen als woningverzakking? Dit betekent dat u mogelijk voor ingrijpende kosten kunt komen te staan. Maar wat nu als u niet over voldoende eigen financiële middelen beschikt voor de financiering hiervan?

Investeren in uw woning middels een lening

Vanuit de politiek komen geluiden als ‘de hypotheek verruimen voor de investering in o.a. warmtepompen’. Het is echter nog maar de vraag of banken massaal zullen meegaan in deze hypotheek verhoging.

Het schijnt inmiddels wel zo te zijn dat meerdere hypotheekverstrekkers 106% in plaats van 101% van een woning zullen financieren m.b.t. het financieren van energiebesparende maatregelen; de overige 5% is bedoeld voor investeringen om de woning klimaatvriendelijk te maken, zoals in het geval van het aanleggen van een warmtepomp bijvoorbeeld. De woningeigenaar dient in dat geval wel aan diverse voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor deze extra financiering. Voor uitgebreide informatie hierover neem je contact op met je hypotheekverstrekker.

Een en ander zal niet kosteloos verlopen m.b.t. de extra financiering; men dient eerst de woning te laten taxeren alvorens de hypotheek verhoogd kan worden naar een 106% financiering. Kom je niet in aanmerking daarvoor, dan kun je een zgn. ‘energielening’ krijgen.

Leningen vergelijken en oversluiten

Wanneer je als woningeigenaar opzoekt bent naar een betrouwbare verstrekker hiervoor, dan is het raadzaam eerst eens te vergelijken onder de diverse leningverstrekkers. Baas over eigen portemonnee begint met lening vergelijken; op diverse gerenommeerde websites is dit mogelijk om zo een juist beeld te krijgen van de vele mogelijkheden.

Een lening oversluiten is vaak alleen gunstig indien er geen sprake is van ‘contractbreuk’ met de eventuele huidige leningverstrekker; het kan nl. het geval zijn dat er een boete geldt over voortijdig de lening beëindigen. Als het goed is, is deze informatie terug te vinden binnen de overeenkomst die je eerder bent aangegaan. Is dit allemaal niet het geval, ga dan allereerst een adviesgesprek aan met de leningverstrekker voordat je de lening oversluit.

 — dit betreft een advertorial — lees altijd eerst de voorwaarden voordat je een lening afsluit en vanzelfsprekend kost geld lenen altijd extra geld. 

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen