Verstoppingen vormen voor veel woningbezitters een van de grootste ergernissen. Niet alleen gaat een verstopping vaak gepaard met een zeer vervelende stank in uw woning, ook is het in het ergste geval niet langer mogelijk om nog gebruik te maken van uw toilet, douche en gootsteen. Reden genoeg dus om de kans op een verstopping zo klein mogelijk te maken! Een loodgieter uit Tilburg geeft u graag een aantal handige tips, waarmee u de kans op een verstopping kunt verkleinen. Het helemaal uitsluiten van een verstopping lijkt haast onmogelijk, hiervoor heeft u de hulp van een loodgieter bij u in de buurt nodig.

Vermijd restafval uit de afvoer van uw woning

Een verstopping in de afvoer van uw woning wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door restafval wat naar de bodem van de afvoer zakt. Het restafval is dermate zwaar, dat het niet kan worden meegevoerd door het water in de afvoer. Voorbeelden van restafval wat een verstopping kan veroorzaken zijn toiletpapier, etensresten, kleine bladeren en takjes, enzovoorts. Dames wordt altijd verzocht geen maandelijkse wegwerpartikelen door het toilet te spoelen; de meest voorkomende verstoppingen zijn nl. als gevolg van maandverband/ tampons die door het toilet worden gespoeld.

Koop een zeefje voor de gootsteen en regenpijpen

Om etensresten, bladeren en kleine takjes buiten de afvoer te houden, kunt u kiezen voor een zeefje in de gootsteen en een filter over uw regenpijpen. Een zeefje en filter zijn bij iedere bouw- of hobbywinkel te verkrijgen en kosten vaak niet meer dan een paar euro. Hiermee houdt u een groot deel van het restafval buiten de afvoer, waardoor de kans op een verstopping aanzienlijk verkleind wordt. Is dit niet afdoende, dan is er ook de mogelijkheid om een gootsteen-vermaler te plaatsen. (Denk aan een investering van ca. 150 euro, dit wordt vooral in de horeca gebruikt). Deze vermaalt restafval tot pulp.

Natuurlijk gooit u nooit bakvet door de gootsteen of andere vet soorten die hard worden. Is er toch vettigheid in de gootsteen gekomen, spoel de gootsteen dan uit met kokend heet water, zeepsop en laat dit enkele minuten stromen.