Minder energieverbruik, lagere stookkosten

Energie is over het algemeen één van de hoogste kosten van een winkel of bedrijf. Alleen de huur en personeel kosten een bedrijf meer. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom het belangrijk is om uw energieverbruik te verminderen. Naast de kosten, is het verbruik verlagen natuurlijk ook nog is goed voor het milieu. Bekijk hieronder enkele handige tips die u kunt gebruiken om het energieverbruik en de energiekosten van uw bedrijf te verlagen.

Tip 1. Isoleer uw pand

Door het beter isoleren van uw bedrijfspand, en eventueel het isoleren van leidingen, kunt u eenvoudig uw energieverbruik flink verminderen. En ook kleine dingen als het plaatsen van deurdrangers kan eenvoudig een besparing opleveren van 5 a 10%. Plaats bijvoorbeeld ook hoogrendementsglas (HR-glas) en isoleer muren, deze investeringen verdient u namelijk razendsnel terug!

Tip 2. Plaats zonnepanelen

Wilt u minder betalen, en uw bedrijf duurzaam profileren? Plaats dan zonnepanelen op uw bedrijfspand! Ook zonnepanelen verdienen zichzelf relatief snel terug en zijn dus een goede investering. RS Aannemersbedrijf, adviseert en plaatst deze graag voor u, vraag onze vrijblijvende offerte op maat aan. 

Tip 3. Koop energiezuinige apparatuur

Gebruikt u veel apparaten in uw bedrijf? Let dan vooral op het energielabel! Sommige apparaten verbruiken enorm veel stroom en jagen uw bedrijf dan ook op extra kosten. Zuinige apparaten zijn misschien in aanschaf wat duurder, maar dit verdient u snel terug.

Tip 4. Graadje lager?

Is het echt wel nodig dat de verwarming de hele dag op volle toeren draait? Of kan hij soms ook best een graadje lager? Uw thermostaat iets lager zetten, en de verwarming op onnodige tijden uitschakelen kan u enorm veel geld besparen.

Tip 5. Vergelijk energieleveranciers

Minder energie verbruiken is natuurlijk belangrijk, maar minder betalen ook! Is uw energieleverancier wel zo voordelig? Over het algemeen zijn loyale en vaste klanten duurder uit, dus let goed op. Regelmatig energietarieven vergelijken kan u een hoop geld besparen. Bent u benieuwd wat u kunt besparen door over te stappen naar een andere zakelijke energieleverancier? Op GoedkopeEnergieenGas.nl vindt u meer informatie over het vergelijken van zakelijke energieleveranciers!