Veel woningbezitters besteden te weinig aandacht aan de beveiliging van hun woning, zo zegt een slotenmaker uit Utrecht. Dit resulteert bij inbraken in gevaarlijke situaties, waarbij niet alleen de inboedel van een woning gevaar loopt, maar ook de woningbezitter zelf. Een inbreker gebruikt de laatste tijd steeds meer geweld om een woning binnen te dringen, met alle gevolgen van dien. Denkt u zich eens in welke gevaarlijke situaties er in uw woning kunnen ontstaan als u op het moment van de inbraak in huis bent. De slotenmaker uit Utrecht geeft u graag een aantal handige tips om de beveiliging van uw woning te verbeteren en de kans op een inbraak te verkleinen.

Zorg voor goede sloten

Een goede woningbeveiliging begint met de juiste sloten op ramen en deuren. Bij veel oudere woningen maakt men momenteel gebruik van zogenaamde tweepuntsloten, die op twee punten met de deurpost verbonden zijn. Beter is het om te kiezen voor driepuntsloten, omdat het een inbreker hierbij meer tijd en moeite kost om uw deur open te breken. De kans dat een inbreker betrapt wordt, zal hierdoor groter worden.

Ook de beveiliging van uw ramen speelt een belangrijke rol in het voorkomen van een inbraak. Zorg ervoor dat u sterke sloten op uw ramen plaatst, wat over het algemeen bijzetsloten zijn. Bijzetsloten worden aangeboden als opleg- en insteeksloten, waarbij het meest geschikte slot afhankelijk is van het type raam wat u heeft.

Schakel een erkende slotenmaker in

Volgens de slotenmaker uit Utrecht is het sterk aan te raden om voor het plaatsen van nieuwe sloten de hulp van een erkende slotenmaker bij u in de buurt in te schakelen. Een slotenmaker heeft doorgaans een ruime ervaring in het vervangen van sloten en werkt daarbij enkel met sloten die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Zo weet u zeker dat de sloten bestand zijn tegen de meest voorkomende vormen van inbraak.