Spoedklussen: hoe vind ik een dienstverlener?

Iedereen krijgt er ongetwijfeld weleens mee te maken. Een klusje dat direct opgeknapt dient te worden: een spoedklus. U kunt hierbij denken aan een verstopte wc of riolering, een gebroken ruit, een afgebroken sleutel in het slot of een lekkage aan het dak. In al deze gevallen wilt u waarschijnlijk geen tijd verliezen en moet de klus zo snel mogelijk worden opgeknapt. In zo’n geval kunt u direct de spoedkluslijnen van diverse dienstverleners. Veel van deze dienstverleners zijn namelijk 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor u beschikbaar.

Dienstverleners

Er zijn diverse dienstverleners die in het spoedkluscircuit opereren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld: loodgieters, rioolbedrijven, glaszetters, slotenmakers en elektriciens. Maar hoe komt u nu in contact met zo’n dienstverlener. Daarvoor zijn een aantal mogelijkheden:

  • Gouden Gids: dit naslagwerk heeft alle bedrijven verzameld. Daardoor zijn de telefoonnummer van de dienstverleners eenvoudig te raadplegen;
  • Google.nl: u kunt gemakkelijk opzoek naar dienstverleners in uw buurt door de juiste zoekterm te gebruiken;
  • Spoedklus.nl: een overzicht van spoeddienstverleners door heel Nederland. Bovendien vindt u op deze website recensies.

Waar moet u op letten?

Het aanbod van spoeddienstverleners is groot. Hoe weet u nu met welke dienstverlener u het beste in zee kunt gaan. Daarvoor zijn een aantal tips opgesteld:

  • Informeer van te voren naar de prijs;
  • Informeer welke voorrijtarief de dienstverlener rekent;
  • Leg duidelijk uit wat de klus precies inhoud, zodat de dienstverlener later niet voor verrassingen komt te staan;
  • Probeer van te voren een vaste prijs af te spreken. Zo komt u niet achteraf voor verrassingen te staan.
  • Ga opzoek naar recensies in uw kennissenkring of via internet.
  • Indien u meer tijd hebt: vraag diverse offertes aan. Op die manier kunt u de prijzen van te voren vergelijken. Hierdoor hebt u een beter beeld van wat het oplossen van uw klus kost.

Offertes aanvragen

Hoewel het misschien niet voor de hand ligt in het geval een spoedklus kunt u als u iets meer tijd hebt ook eerst meerdere offertes aanvragen. De spoeddienstverleners zijn het gewend om snel te reageren en daardoor wordt ook op offerte aanvragen snel gereageerd.

Voor aannemersdiensten bezoekt u onze contactpagina.