Stookkosten besparen met uw cv ketel

Vrijwel ieder huishouden heeft een centrale verwarming. Uw huishouden ook? Lees dan snel verder…

In dit artikel lees je een aantal tips waarmee je op een eenvoudige manier geld kan besparen op de stookkosten, zonder dat dit ten koste gaat van het wooncomfort. Bij ons bedrijf: RS aannemersbedrijf, komt het nogal eens voor dat de klant naar inlichtingen vraagt over isolatie en het besparen op stookkosten. Wij helpen onze klanten graag verder met isolerende materialen, nieuwe ramen, deuren, dubbelglas en spouwmuurisolatie bijvoorbeeld. Uiteraard dient men voor onderhoud en aanschaf van een CV ketel bij de CV Ketel specialist te zijn. Waarover binnen dit artikel meer.

Eenvoudig besparen op stookkosten

· Zorg ervoor dat de deuren in uw huis gesloten zijn
· Verwarm alleen de ruimtes waar u bent. Overdag uw slaapkamer verwarmen is geldverspilling
· Zet de thermostaat ’s nachts ongeveer 3 graden lager dan overdag. Hoe meer verschil er zit tussen de stand van de thermostaat ’s nachts en overdag, hoe harder de cv moet werken om de ruimte op temperatuur te krijgen.
· Zet de thermostaat op 16 graden als u niet thuis bent.
· Vervang uw oude onzuinige cv ketel voor een zuinige HR-ketel. Hiermee bespaart u jaarlijks ongeveer 20% op de stookkosten. Op Terado.nl kunt u terecht voor professionele en vakkundige cv monteurs.
· Zorg ervoor dat uw cv-ketel jaarlijks een onderhoudsbeurt ondergaat. U verkleint hiermee de kans op storingen. Het rendement kan hierdoor dalen tot 10%.
· Zorg ervoor dat uw woning dagelijks even goed geventileerd wordt. De lucht in een niet-geventileerde woning is vochtig. Het opwarmen van vochtige lucht kost meer energie, dan het opwarmen van droge lucht.
· Laat overdag de zonnestralen zoveel mogelijk binnenkomen. Dek dus zongerichte ramen niet af met gordijnen.
· Zet de thermostaat een uurtje voordat u vertrekt of voordat u naar bed gaat een graag lager.
· Zorg ervoor dat de radiator vrij staat. Gordijnen of meubels die voor uw radiator staan of hangen zorgen ervoor dat de warmte zich niet goed kan verspreiden

Heeft u nog niet eerder rekening gehouden met bovenstaande tips? Dan kunt u nu honderden euro’s per jaar besparen door op een slimmere en effectievere manier uw huis te verwarmen. Bijkomend pluspunt is dat het ook nog eens goed voor het milieu is. U staat namelijk minder CO2 uit.