Tips bij het beveiligen van een bedrijfspand

In een bedrijfspand staan vaak erg dure machines en computer. De waarde aan spullen die in zo een pand staan zijn dus vaak erg hoog. Dit weten criminelen ook en daarom zijn bedrijfspanden een geliefd doelwit van inbrekers. Ook omdat deze panden ’s nachts altijd onbemand zijn is het een relatief makkelijk doelwit voor ze. Gelukkig is het beveiligen van deze panden met de technologie van tegenwoordig stukken makkelijker dan dat het vroeger was. Toch weten veel eigenaren niet welke manier van beveiligen het beste bij hun pand past. Vandaar dat we in dit artikel een aantal manieren van beveiligen met je gaan bespreken.

Toezicht

Iets dat veel industrieterreinen hebben is toezicht van security. Zij rijden over het terrein en houden bij alle panden een oogje in het zijl. Het continue rondrijden van een auto maakt het voor inbrekers erg lastig om ongezien over het terrein te lopen, laat staan bij een pand binnen te komen.

Cameratoezicht

Cameratoezicht wordt door bijna elk bedrijfspand gebruikt. Dit is dan ook de meest gebruikte manier van beveiligen. Het voordeel van cameratoezicht is niet alleen dat je de criminelen na een inbraak op beeld hebt, je schrikt ze ook nog af. Cameratoezicht is iets dat de afgelopen jaren erg snel verbeterd is. Waar de beelden vroeger nog onzuiver en vaak zwart-wit waren, kan je tegenwoordig een haarscherp beeld krijgen van de inbrekers.

Hekwerken

Hekwerken zijn misschien niet zo speciaal als bijvoorbeeld cameratoezicht, ze werken wel net zo goed bij het afhouden van inbrekers. Er zijn vele verschillende types hekwerken waardoor er voor ieder type bedrijfspand wel wat te vinden is. Als je vooral auto’s buiten wilt houden kan je het best kiezen voor spijlhekwerken. Wil je vooral personen niet in de buurt van je pand hebben, kan je het best gaashekwerken met prikkeldraad plaatsen.