Tips voor het inrichten van een kinderkamer

Het inrichten van een kinderkamer kan knap lastig zijn, je dient namelijk met veel factoren rekening te houden. Zo wil je dat het veilig is, er genoeg ruimte is om te spelen, maar dat het tevens niet te rommelig is. In dit artikel geven we enkele tips zodat je de droomkamer voor je kind kan creëren.

 

Eenvoud

Houd de inrichting vooral eenvoudig, rustig en praktisch. De rommel maakt je kind namelijk zelf wel! Kies daarom voor relatief grote meubels met de mogelijkheid om speelgoed in op te bergen. Opruimen maakt het daarmee een stuk aangenamer.

 

Decoratie

Voor de decoratie geldt hetzelfde als de meubels, houd het rustig. Rustig hoeft zeker niet saai te betekenen, maar prop de kamer niet vol met decoratie. Kies in plaats daarvan voor slechts een paar in-het-oog springende decoratiestukken. Denk aan een grote muursticker, een stoel in een hoek of zelfs een grote plant. Door grote decoratiestukken te gebruiken oogt het zo druk, maar geeft de kamer wel warmte.

 

Behang

Zorg voor een goede balans tussen behang, vloer en meubels. Wanneer je veel kleur hebt in de decoratie, zorg dan voor een rustig kinderbehang. Hebben de meubels voornamelijk rustige kleuren, dan mag het behang best wat drukker zijn. Denk aan leuke patronen of een behang van de held van je kind.

 

Vloer

Een vloer moet voornamelijk praktisch zijn, voor zowel jou als je kind. Voor een kind is het belangrijk dat er lekker op gespeeld kan worden, voor jou is het zaak dat de vloer niet snel beschadigd en dat het makkelijk is schoon te maken. Een houten vloer is hiervoor een uitstekende oplossing, een houten vloer is namelijk makkelijk vlekvrij te houden.