Bedrijfshallen voorzien van ledverlichting

Ledverlichting in bedrijfshal. Foto: Lumeco.nl

Ledverlichting in bedrijfshal. Foto: Lumeco.nl

Ledverlichting biedt diverse voordelen, waarvan energiezuinigheid een van de belangrijkste voordelen is. Reden temeer waarom steeds meer bedrijfshallen worden voorzien van ledverlichting. Het is belangrijk om de uitvoering daarvan aan een professionele partij over te laten, want de oude verlichting moet vervangen worden, vaak ook met een verbeterde behuizing, voor een optimaal effect en rendement.

Voordelen van bedrijfshal ledverlichting

Ledverlichting is aanzienlijk energiezuiniger in vergelijking met traditionele verlichting zoals spaarlampen en TL buizen. Ledverlichting verbruikt tot 75% minder energie en gaat veel langer mee, wat betekent dat bedrijven hun energiekosten drastisch kunnen verlagen. Door de langere levensduur van LED-lampen, die vaak tienduizenden uren bedraagt, zijn er ook minder vaak vervangingen nodig, wat leidt tot lagere onderhoudskosten.

Nog betere verlichting op de werkvloer

Ledverlichting biedt helder licht, wat belangrijk is in bedrijfshallen waar goede verlichting cruciaal is voor de veiligheid en productiviteit. Ledverlichting heeft een hogere kleurweergave-index (CRI), wat betekent dat kleuren nauwkeuriger worden weergeven. Dit kan de zichtbaarheid en het contrast verbeteren, waardoor werknemers beter kunnen zien en werken in hun omgeving. Dit kan leiden tot minder fouten en ongelukken, en een algeheel verbeterde werkomgeving.

Milieuvriendelijk

Ledverlichting is milieuvriendelijker dan traditionele verlichting. LED-lampen bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik, wat wel het geval is bij sommige lampen. Bovendien draagt ledverlichting bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot door hun lagere energieverbruik. Door te kiezen voor ledverlichting kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan duurzamer bedrijfsbeheer.

Hoge mate van betrouwbaarheid

LED-lampen zijn robuuster en betrouwbaarder dan traditionele lampen. Ze zijn minder gevoelig voor schokken en trillingen, wat hen ideaal maakt voor gebruik in industriële omgevingen waar apparatuur vaak onderhevig is aan dergelijke omstandigheden. Deze robuustheid betekent minder storingen en vervangingen, wat leidt tot minder onderhoudsproblemen en een hogere continuering van verlichting in de bedrijfshal.

Snelle terugverdientijd

Hoewel de kosten van ledverlichting hoger kan zijn dan die van overige verlichtingsopties, hebben LED-lampen een korte terugverdientijd dankzij de aanzienlijke energiebesparingen en lagere onderhoudskosten. Veel bedrijven zien hun investeringen in LED-verlichting binnen enkele jaren terugverdiend, waarna de besparingen blijven oplopen.

Biodynamische verlichting

Naast ledverlichting, is er ook de keuze voor biodynamische verlichting, wat de productiviteit en het welzijn van de werknemers nog verder verhoogt. Biodynamische verlichting, ook wel bekend als human-centric lighting (HCL) is een innovatieve verlichtingsoplossing die is ontworpen om het natuurlijke daglicht na te bootsen en zo het welzijn en de productiviteit van mensen te bevorderen. Deze verlichtingssystemen passen de kleurtemperatuur en intensiteit van het licht aan gedurende de dag, wat helpt om de natuurlijke biologische ritmes van het menselijk lichaam te ondersteunen, wat het welzijn van werknemers ten goede komt. Informeer hiernaar bij de leverancier van de verlichting van de toekomst: Lumeco.nl