Het creëren van een dynamische en esthetische look in je tuin

Betonnen L-elementen zijn betonnen blokken die ontworpen zijn in de vorm van een L. Ze zijn gegoten in een mal en zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten en kleuren.

De vorm van de L-elementen is zo ontworpen dat zij voor tal van doeleinden gebruikt kunnen worden. Ze kunnen fungeren als keerwand, maar ook zijn er bijvoorbeeld traptreden voor de tuin eenvoudig mee aan te leggen.

Keerwanden creëren

Wanneer zij als keerwand worden gebruikt, dan wordt er over de platte voet van het model een stevige laag grond of zand gestort, waardoor de elementen niet meer kunnen bewegen. Betonnen L-elementen vormen hiermee al sinds het bestaan een waardevolle toevoeging voor bouwwerken. Een goed geïnstalleerde muur gaat levenslang mee.

Wat kun je nog meer met L-elementen maken?

De betonnen L-elementen zijn zowel bruikbaar in het creëren van een verhoogd terras, een vijverrand of een verhoogde bloembak. Het voordeel van het gebruiken van L-elementen is dat ze na plaatsing geen voegmiddel vereisen. Ze zijn op zichzelf al stevig genoeg, maar als je nog meer stevigheid wenst kun je ze altijd voegen.

De betonnen, stoere look werkt erg goed samen met de organische vormen en kleuren van de natuur. Sommige mensen kiezen ervoor om de textuur van elementen te veranderen door ze met verf te verven. Door het gebruik van verf kun je bijvoorbeeld de muren een opvallende kleur geven.

Modern beton voor de tuin

De Hollandse tuin wordt steeds vaker omheind door de zeer populaire schutting met beton. Wat je vooral terugziet is de versteviging van de schutting met sierbeton. Beton vormt een ideale fundering en is ook nog eens een rotsvast natuurlijk product.

Offerte aanvragen?

Wilt u een nieuwe schutting laten plaatsen, of andere bouwwerken creëren met beton, dan is RS Aannemersbedrijf binnen Rotterdam u graag van dienst voor de aanleg van uw tuin. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

Aanleg van schutting met betonfundering. Foto: RS aannemersbedrijf

Aanleg van schutting met betonfundering. Foto: RS aannemersbedrijf.

Boomschors in big bags bestellen