Hoe vind ik een betrouwbare zonnepanelen installateur?

Wil je zonnepanelen laten plaatsen op je woning of ander pand? Dan is het belangrijk om een goede aanbieder te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld Solarite.nl zijn. Het is alleen wel belangrijk om eerst te weten waar je op moet letten om een betrouwbare installateur te vinden. In dit artikel geven we je vier tips die je daarbij helpen.

Eerst onderzoek doen

Het begint allemaal met een onderzoek naar de mogelijkheden. Er zijn wel heel veel aanbieders op de markt. De juiste partij vinden is daardoor belangrijker dan ooit. Je wilt zeker zijn dat de materialen goed behandeld worden. Ook wil je zeker zijn dat ze goed worden gemonteerd en inbedrijfgesteld worden. Door niet alleen naar offertes, maar ook naar reviews en beoordelingen te kijken kan je al heel veel te weten komen. Onderzoek doe je wel grondig, dit maakt al het verschil in de juiste keuze. De volgende tips liggen in het verlengde van deze tip.

Let op het keurmerk

Een volgende stap in het proces om een goede installateur te vinden, is kijken naar keurmerken en certificering. Dit gaat dan vooral om het InstalQ-certificaat. Wanneer dit aanwezigheid, dan zijn de veiligheid en kennis van zaken van de installateur gekeurd en op orde bevonden. Dit betekent ook dat de installateur zegelrecht heeft en dus aan de aansluitkast mag werken van de netbeheerder. Dit is belangrijk voor jouw veiligheid.

Het Zonnekeur certificaat controleren

Een ander certificaat waar je moet letten is het Zonnekeur keurmerk. Dit is het keurmerk voor zonne-energie. Het is de zekerheid dat je aanspraak op garantie kan maken. Zonnekeur inspecteert alle registraties en serienummers op jaarlijkse basis. Zo ben je er zeker van dat alles goed geregeld is. Als extra tip is het ook slim om te controleren of een installateur lid is van branchevereniging Holland Solar. Dit zegt het nodige over de professionaliteit.

Let op samenwerkingen met anderen

Het is goed om te weten hoe betrouwbaar jouw zonnepanelen installateur is. Het is echter vaak zo dat de verschillende partijen met elkaar samenwerken. Daarom is het net zo belangrijk om ook te bekijken hoe het met de betrouwbaarheid van de externe installatiepartner gesteld is. Zo kan je niet onverwacht toch voor het blok worden gezet. Sommige installateurs willen geld besparen en werken met een goedkope onderaannemer. Wanneer dit het geval is, dan is de consument daar natuurlijk de dupe van. Het is dus wel heel belangrijk om dit te voorkomen. Door vooraf goed onderzoek te doen naar samenwerkingen, kan je direct al de nodige ellende voorkomen.