Tips voor het leggen van een visgraat vloer

Een visgraat vloer is natuurlijk vandaag de dag nog altijd ontzettend populair. Je kunt bijna geen (nieuwbouw) huis meer binnenstappen of er ligt wel een PVC visgraat vloer in. Logisch, want PVC visgraat vloeren zijn namelijk ontzettend mooi, stijlvol en ook tijdloos. Mede hierdoor is het de perfecte vloer dit met een beetje onderhoud de nodige jaren mee kan gaan. Zelfs wanneer jij ervoor kiest om je inrichting te veranderen, kan je PVC visgraat vloer prima blijven liggen. Ben jij toe aan een nieuwe vloer en is je oog gevallen op een visgraat vloer van PVC, dan kun je ervoor kiezen om deze zelf te leggen. Vooral wanneer je handig bent, is het prima te doen. Echter is het wel handig rekening te houden met onderstaande tips.

Het begin

De eerste stap voordat je kunt beginnen met het leggen van de vloer, is dat je moet bepalen welke richting je de vloer op wilt leggen. Aangezien je te maken hebt met een patroon, is het aan te raden om deze in de lengte te leggen. De breedte kan natuurlijk ook, maar dit zorgt vaak voor een druk geheel. Daarnaast is er ook de keuze of je gaat voor een enkele plank of dat je de visgraat legt op basis van twee planken. Zoals je ziet is dit nog maar het begin en doe je er dus verstandig aan om er goed over na te denken of het wel zo verstandig is om zelf te doen. Je vloer ligt er immers de nodige jaren in. Kies jij er dan voor om dit zelf te doen en het gaat niet goed, dan heb je natuurlijk geen recht op eventuele vergoeding.

Laten leggen van je visgraat vloer

De meeste mensen kiezen ervoor om de vloer ook te laten leggen. Logisch, want het leggen van een PVC visgraat vloer is immers iets anders, dan wanneer je klik laminaat wilt gaan leggen. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om niet alleen je vloer te bestellen bij VloerXL.nl, maar deze ook door de professionals van dit bedrijf te laten leggen. Zo weet je zeker dat alles goed wordt gelegd en kun je bij eventuele klachten aanspraak maken op herstel of compensatie

Vloer laten leggen door vakman?

Indien u in Rotterdam een vloer wilt laten leggen kunt u vrijblijvend contact opnemen met RS Aannemersbedrijf. Wij sturen u dan vervolgens een passende offerte op maat.