Alles wat je moet weten over amoveren

Is het plan om een bouwproject uit te gaan voeren of heb je plannen om te gaan verbouwen? Dien je bij het bouwproject of verbouwing te gaan slopen? Is het dit geval dan doe je er verstandig aan om te amoveren. Dit is een woord bij de meeste mensen onbekend dus lees daarom snel verder wat het precies inhoudt en wat je ervan kunt verwachten.

Wat houdt amoveren precies in?

Als men het over amoveren heeft is het niets meer dan het demonteren of slopen van objecten of gebouwen op een formele wijze. Wil je zorgen dat je bouwproject of object op een correcte wijze wordt gesloopt dan is het aan te raden om een specialist in amoveren in te huren. Het voordelen van het inhuren van een amoveren specialist is dat je garantie krijgt op het sloopwerk en daarnaast krijg je inhoudelijk advies over alle mogelijkheden. Bij amoveren gebruikt men gerecyclede materialen welke vrijkomen tijdens demonteren, ontmantelen, remonteren of slopen van het project. De hergebruikte materialen worden vervolgens gebruikt als bouwstoffen voor andere bouwprojecten. Een ander woord dat men gebruikt voor amoveren is ook wel circulair slopen.

De producten gaan langer mee en de grondstoffen worden hergebruikt

Tijdens het amoveren worden ruim 99% van de materialen opnieuw gebruikt om te recyclen. Dit houdt in dat de materialen heel effectief worden gebruikt en je kunt spreken over een hoog waardebehoud. Daarnaast gaan de producten nog langer mee in tegenstelling tot wanneer de materialen afvalproducten zijn.

Bij amoveren komt er minder CO2 vrij

Tijdens dit proces van amoveren komt er minder CO2 vrij. De besparing kan oplopen tot 32 kubieke meter. Daarnaast worden de materialen zoals gezegd hergebruikt en daardoor is er bijna geen sprake van bouwafval. Dit is in z’n geheel heel milieuvriendelijk.

Huur tijdens amoveren een expert in

Je doet er verstandig aan tijdens het amoveren een expert in te huren, zoals Bergevoet Doetinchem B.V. Bekijk amoveren specialisten in je omgeving en vraag verschillende soorten offertes aan om tot de juiste prijs te komen. Zo kom je tot de juiste prijs en kwaliteitverhouding en kun je optimaal van de kosten besparen bij amoveren.

Tot slot

Voor kleinere renovatiewerkzaamheden in Rotterdam vraagt u vrijblijvend een offerte aan bij RS Aannemersbedrijf