Dock levellers onderhouden: zo doe je dat

Een veilige en goed functionerend laaddock is cruciaal voor iedere logistieke organisatie. Het is dan ook belangrijk om de dock levellers regelmatig te onderhouden. Regelmatig onderhoud van je docklevellers is noodzakelijk om problemen en downtime te voorkomen. Een jaarlijks onderhoudsbezoek van een gecertificeerde monteur is aan te raden, maar er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je dock leveller in topconditie blijft. Maar hoe doe je dat precies? Wij leggen het je uit!

Houd alles schoon

Zorg ervoor dat de onderkant van het laaddock schoon en vrij van obstakels is. Deze moeten dagelijks worden verwijderd om problemen met het in- en uitrijden van trailers te voorkomen. Dit kun je standaard doen aan het begin van de dag en nogmaals aan het einde van de dag. Uiteraard is ook een periodieke check gedurende de dag zelf geen overbodige luxe.

Technische controle

Inspecteer de hydraulische cilinders regelmatig op lekkage en slijtage. Als er lekkage of slijtage geconstateerd wordt, moeten de cilinders onmiddellijk worden gerepareerd of vervangen. Controleer ook de afdichtingen regelmatig op beschadigingen of lekkages. Als er beschadigingen of lekkages geconstateerd worden, moeten de afdichtingen onmiddellijk worden vervangen of worden gerepareerd indien mogelijk. Het kan zijn dat je beschikt over een eigen technische dienst die dit probleem kan verhelpen. Heb je deze niet, dan zal er een externe partij moeten komen om je te helpen.

Houd je ogen en oren goed open

Ondanks het feit dat er periodiek onderhoud wordt gepleegd aan je dock levellers van Dockequipment.eu, is het ook belangrijk dat je goed kijkt en ook luister op het moment dat je iets afwijkends hoort of ziet. Het kan namelijk altijd voorkomen dat de techniek je in de steek laat. Ondanks een onderhoudsbeurt kan dit alsnog op dezelfde dag gebeuren. De kans is natuurlijk wel vrij klein, maar door goed te kijken wat er allemaal gebeurt, herken je eventuele problemen natuurlijk vele malen sneller.

Aannemersofferte

Vraag vrijblijvend een passende offerte aan bij RS Aannemersbedrijf voor ieder type verbouwing of klus.