Betonnen poeren als fundament: toen en nu

Dichtbij Rotterdam-West vinden we het oude centrum van Schiedam. RS Aannemersbedrijf is gevestigd aan de rand van Rotterdam-West en Rotterdam-Airport (ofwel: Zestienhoven). Met regelmaat komen wij in het historisch hart van Oud-Overschie, maar ook in het nabij gelegen Schiedam-Centrum.

De historische binnenstad van Schiedam is niet alleen het bezichtigen waard vanwege de grote charme, maar herbergt ook maar liefst 7 oude molens, en wel de hoogste ter wereld. Deze molens zie je al van ver zodra je jezelf in Schiedam begeeft. Langs zo’n molen rijden is best een bijzondere ervaring kunnen wij zeggen! En dat gewoon om de hoek in het centrum.

De reden dat de molens zo hoog gebouwd werden, is dat deze boven de binnenstad moesten uitkomen, om voldoende wind te kunnen vangen; de wieken moesten wel blijven draaien uiteraard. De meeste molens maalde vooral graan voor de jeneverstokerijen; iets waar Schiedam befaamd om is geworden. Niet voor niets komt hier het beroemde merk ‘Ketel 1’ vandaan.

Wie prenten van het oude Schiedam uit de 19e eeuw ziet, zal deze allercharmantst vinden; een schilderachtig plaatsje met wel 30 zeer hoge (branders)molens. Maar wie weet was deze grote hoogbouw toen des tijds net zo afschrikwekkend voor de bewoners, als de huidige windmolens van nu voor velen …

Poeren, toen en nu

Het fundament van deze molens bestond uit o.a. stenen poeren. Deze poeren werden voorheen met de hand vervaardigd door ambachtslieden. Tegenwoordig maakt men geen poeren meer met de hand (alhoewel poeren natuurlijk wel zelf te maken zijn, maar dit is een gedoe en levert zijn geld niet op. De enige reden om zelf een poer te maken, is vanwege een afwijkende maat. Voor het lichtere werk zijn er echter funderingstegels, ook deze zijn voorgefabriceerd en kennen diverse maten en tinten.

Betonnen poeren op maat verstelbaar

Wie zelf een bouwwerk wil maken, wat stevig verankert dient te worden, koopt betonnen poeren. Deze poeren zijn pre gefabriceerd en dus kant en klaar verkrijgbaar. Zo zijn er poeren die op maat verstelbaar zijn. Voor ieder hoogte vraagstuk of probleem liggen er passende betonnen poeren klaar!

Bezoek voor meer informatie onze informatiebron:  https://www.betonnenpoeren.nl/

Offerte aanvragen

Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.