Muurafdekkers, de perfecte afronding van de muur

Een gemetselde, of van stapelblokken vervaardigde muur, wordt vrijwel altijd afgerond met een muurafdekker. Deze afdekking kan bestaan uit sierstenen van beton, of natuursteen.

De functie van muurafdekkers

Zonder een degelijke muurafdekker kan de muur te lijden krijgen onder weersomstandigheden. Vooral het voegsel kan hieronder lijden en uiteindelijk door vocht aangetast worden, of zelfs afbrokkelen. Metselwerken worden lang niet altijd van muurafdekker voorzien, een bakstenenrand kan in dat geval de afdekker zijn, hoewel deze ook weer met weersomstandigheden te maken krijgt. Vooral bij oudere gemetselde muren is te zien dat deze geen degelijke muurafdekkers kennen. Het is maar net waar je voor kiest. Een muurafdekker oogt luxe en zorgt voor een eigentijdse uitstraling, wat meerwaarde biedt aan het geheel.

Verschillende muurafdekkers

Een muurafdekker die licht schuin afloopt, zorgt voor een goede afwatering van hemelwater, zodat dit niet alsnog op de muurafdekker blijft liggen.

Naast de functionele kant van muurafdekkers, zijn deze ook optisch belangrijk. De muurafdekker zorgt voor een sierlijke afwerking van een muur. Ook muurafdekkers zijn aan mode onderhevig; tegenwoordig wordt vaak gekozen voor antraciet grijze betonnen afdekkers, of voor natuursteen.

Muurafdekkers zijn relatief eenvoudig te plaatsen met metselwerk. U kunt deze bestellen bij de speciaalzaak.

Offerte aanvragen

Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.