Slimme deursloten: nooit meer zoeken naar sleutels

Je komt thuis van boodschappen doen. Het regent en je staat voor je voordeur te zoeken naar de sleutels. Die sleutels liggen vast ergens onderin in de tas, tussen de boodschappen. Ondertussen regent het nog steeds en wil je eigenlijk wel heel graag naar binnen. Na paar minuten heb je eindelijk de sleutels te pakken. Herkenbaar? Dan zijn slimme deursloten wellicht iets om over na te denken.

Met een slim deurslot maakt de app op jouw telefoon verbinding via bluetooth met het slot. En daarmee wordt de deur automatisch voor je geopend. Ook handig voor iedereen die wel de telefoon meeneemt naar buiten maar de sleutel wel eens vergeet. Of als de deur in het slot valt en jij de deur zonder sleutel aan de buitenkant niet kunt openen.

Wat is en wat doet een slimme deurslot?

Slimme deursloten kunnen – zoals we hierboven al uitlegden – een deur openen en afsluiten via een app op je smartwatch of smartphone. De sloten zijn vaak voorzien van een elektromotortje die de draaibeweging van de sleutel overneemt in het cilinderslot. Sleutels zijn dus verleden tijd. Iedereen die toegang mag hebben tot je huis (bijvoorbeeld je partner of je ouders) kun je een elektronische toegangsrecht geven. Dan kunnen je familieleden ook op dezelfde manier de deur openmaken: met een app op hun smartphone.

Ook handig is dat je bepaalde tijdvakken en periodes kunt instellen. Stel je hebt een schoonmaker die halverwege de middag langskomt. Dan kan jouw schoonmaker of bezorgservice ook met een app binnenkomen. Handig, want op die manier hoeven/zij geen sleutel te hebben, waarmee ze te allen bij je in huis kunnen komen.

Soorten slimme deursloten

● Deurslot met ingebouwde elektromotor
● Op basis van een elektronische cilinder
● Smart deurslot met elektronisch deurbeslag

Deurslot met ingebouwde elektromotor

Slimme deursloten met een ingebouwde elektromotor, welke werkt op batterijen, zijn de meest voorkomende ‘smart locks’ voor de consumentenmarkt. De werking gaat zoals hierboven is uitgelegd: met een app. Het slimme slot draait zelf het dag- en nachtslot van een deurslot.

Op basis van een elektronische cilinder

Een cilinder waarbij de knop aan de buitenkant van de deur die elektronisch mensen toegang biedt. Dit kan ook met een app, maar ook met een tag of een druppel. Heb je zo’n druppel, dan wordt deur voor je losgemaakt. Je moet dan zelf aan de knop draaien om de deur echt ook te openen. Dit kost aanzienlijk minder energie en kun je langer mee op een batterij.

Smart deurslot met elektronisch deurbeslag

Elektronisch deurbeslag werkt op basis van wel of geen koppeling van de deurkruk. Wanneer iemand autorisatie heeft kan deze door middel van een deurkruk beweging het slot openen.

Slimme deursloten maakt het leven makkelijker

Je ziet: slimme deursloten maken het leven makkelijker, maar ook veiliger. Je kunt instellen dat de deur automatisch op het nachtslot gaat, ook overdag. Hoef je nooit je af te vragen of je de deur wel op slot hebt gedaan. Ook kun je meldingen ontvangen als je deur geopend wordt. Weet je meteen dat je kind of partner thuis is. Of dat de schoonmaker er is.

Offerte aanvragen

Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.