Bouwen of verbouwen? Maak je woning lekkage vrij!

Als je een woning aan het bouwen of verbouwen bent, is het natuurlijk belangrijk om te voorkomen dat je met lekkages te maken krijgt. Dit komt omdat lekkages problematisch kunnen zijn voor je woning. Hierom kan het handig zijn om te weten hoe je een lekkage het beste aan kunt pakken. Er zijn een aantal manieren waarop je een lekkage kunt voorkomen.

Onthoudt waar de hoofdkraan zit

Als je het vermoeden hebt dat er ergens in je woning een lekkage veroorzaakt kan zijn, is het belangrijk om de hoofdkraan direct dicht te kunnen draaien. Op die manier kan de lekkage zich namelijk niet verder uit gaan breiden. Op het moment dat je de hoofdkraan dicht draait, kan er geen water meer door de leidingen stromen. Hierdoor voorkom je de lekkage nog groter wordt.

Op het moment dat je vermoedt dat er misschien ergens een lekkage kunt zitten, kun je het beste direct de hoofdkraan dicht draaien. Als je de hoofdkraan dicht gedraaid hebt, kun je verder kijken naar een top loodgieter Den Haag. Door direct een loodgieter in te schakelen, kan er snel gekeken worden of er een lekkage te vinden is. Doordat je er dan snel bij bent, kan deze ook gemakkelijk opgelost worden.

Voorkom chemische ontstoppers

Een leiding kan wel eens verstopt gaan zitten. Dit is natuurlijk erg vervelend. Op het moment dat je hier last van hebt, heb je al snel de neiging om chemische ontstoppers te gebruiken. Dit komt omdat deze ontstoppers een snelle oplossing voor de problemen lijken. Echter kunnen deze meer schade aanrichten dan dat ze problemen oplossen.

Chemische ontstoppers zijn gemaakt van verschillende chemische bestandsdelen. Deze chemicaliën zijn bedoeld om door ontstoppingen heen te komen. Echter kunnen deze ook flinke schade aan de leidingen veroorzaken. Dit komt omdat de chemische bestanddelen ook een deel van de leiding op kunnen lossen. Door een beetje waterdruk kan een leiding al springen.

Als je last hebt van een verstopping, kun je eigenlijk altijd het beste kiezen voor een natuurlijke ontstopper. De makkelijkste manier om dit te doen, is door middel van soda en azijn. Hiermee kun je vaak een groot deel van de hardnekkige verstopping weg krijgen.

Houdt de meterstand in de gaten

Ook is het belangrijk om de meterstand in de gaten te houden. Als je elke keer als je uit bed komt de meterstand opschrijft, kun je direct zien of er abnormale veranderingen te zien zijn. Als je een abnormale verandering ziet in de meter, duidt dit vaak op een lekkage. Door elke ochtend de meterstand op te schrijven, kun je direct zien of er wat aan de hand is met de waterstand of niet.

Op het moment dat je dit doet, is het wel belangrijk om in de tijd dat je slaapt geen water te gebruiken. Als je wel water gebruikt, zul je alsnog een afwijking zien in de meter. Hierdoor is de meter dan niet helemaal accuraat. Hierom moet je wel consistent zijn met meten.

Offerte aanvragen

Hebt u moeite met de klus zelf uit te voeren en woont u in Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.