Je woning renoveren met budget

Ben jij toe aan iets nieuws? Of is je woning op sommige punten zo verouderd, dat vernieuwen de enige oplossing is? Dat klinkt als: tijd voor woningrenovatie! Je kunt verschillende onderdelen van je woning laten renoveren, zowel binnen als buiten. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer, keuken, gevel of het dak: dankzij de renovatie is het weer als nieuw. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten renovaties en de kosten.

Badkamerrenovatie

Bij een badkamerrenovatie wordt de huidige indeling vaak behouden. Hierdoor kunnen de leidingen en afvoeren op dezelfde plek blijven zitten. Bij een renovatie in de badkamer wordt het sanitair en de badkamertegels vernieuwd. Zo krijgt je badkamer met relatief eenvoudige ingrepen een compleet nieuwe look. Houdt rekening met een gemiddelde prijs van €6.000,- voor een standaard renovatie.

Keukenrenovatie

Ben jij toe aan een vernieuwde keuken? Bij een keukenrenovatie heb je ontzettend veel mogelijkheden: zo kun je de kiezen voor een nieuw aanrechtblad, keukentegels of inbouwapparatuur. Het mooiste aan een renovatie is dat onderdelen waar je wel tevreden over bent kunnen worden behouden. Geef je keukenkastjes een compleet nieuwe look door de keukenkastjes te wrappen of de keukenfrontjes te vervangen. Het renoveren van een keuken kost gemiddeld tussen de €1.000,- en €3.000,-

Gevelrenovatie

Je gevel beschermt je woning tegen weersomstandigheden en zorgt ervoor dat je woning warm blijft. Omdat je gevel veel te voorduren krijgt, is een gevelrenovatie op den duur toch echt nodig. Het renoveren van de gevel bestaat uit: – Kapotte gevelstenen en scheuren in de muur herstellen – Voegwerk vernieuwen – Raamdorpels vernieuwen – Schoorsteenrenovatie – Gevelreiniging en impregneren – Nieuwe gevelbekleding De prijs is afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. De kosten van de bovengenoemde werkzaamheden variëren tussen de €5,- en €300,- per m².

Dakrenovatie

Je dak: naast de gevel wel het belangrijkste onderdeel van je woning. Het beschermt je huis tegen weersinvloeden en zorgt ervoor dat je woning zo min mogelijk warmte verliest. Ook je dak heeft veel last van weersinvloeden en komt ooit op het punt dat het gerenoveerd moet worden. Dakrenovatie bestaat uit het vervangen van de dakbedekking of dakgoten en het hertstellen van de dakconstructie. De gemiddelde prijs ligt tussen €50,- en €100,- per m² volgens https://dakdekkersgids.nl/dakwerken/.

Tuinrenovatie

Ben je uitgekeken op je huidige tuin? Met een tuinrenovatie wordt de basis indeling van het terras, tuinpad en gazon behouden en wordt de beplanting voor een groot deel hergebruikt. Toch is het mogelijk om met een tuinrenovatie een compleet nieuwe tuin te realiseren: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor nieuwe bestrating, het aanleggen van een vijver en het bouwen van een pergola. Afhankelijk van de werkzaamheden kost een ruinrenovatie gemiddeld tussen de €5,- en €150,- per m².

Een aannemer inschakelen? Vraag een offerte aan bij RS Aannemersbedrijf