Afvoerputje integreren op terras

Bij het aanleggen van een terras wordt het terras altijd met een zeer licht helling aangelegd, zodat het regenwater wordt afgevoerd. Idealiter wordt het regenwater naar een afvoerput geleid. In woonwijken zijn vaak bij de branduitgang aan de achterkant van de huizen putten aanwezig waar regenwater zijn uitweg kan vinden. Ook wordt hier bijvoorbeeld buitenbadwater in afgevoerd. Toch heeft lang niet iedere woning, zoals vrijstaande woningen directe uitgang op een rioolput. In dat geval is de integratie van een afvoerput in het terras ideaal.

Het voordeel van een buiten afvoerput

Buiten afvoerputten zijn ideaal voor de afvoer van regenwater. Daar waar geen rioolput aanwezig is aan de achterzijde van de tuin, is een buiten afvoerput een uitkomst. Zorg ervoor dat de afvoerput altijd op het lager gelegen deel van het terras wordt geplaatst, aangezien het water daar naar toe zal stromen. Op deze wijze wordt het regenwater netjes afgevoerd en blijven er geen plassen meer staan op het terras.

Waterafvoer goed regelen

Plassen op het terras zorgen ervoor dat het zand onder de tegels kan wegspoelen en er dus verzakkingen kunnen ontstaan. Door een goede waterafvoer te regelen in de tuin voorkom je veel problemen. De buis die gekoppeld is aan de afvoer bestaat uit PVC, dit materiaal is bijzonder geschikt om langdurig aan vocht bloot te staan.

Voor meer informatie bezoekt u PVC handel, waar u alle benodigde materialen kunt kopen. Hulp nodig bij de aanleg? Schroom niet voor het aanvragen van een offerte bij ons. Klik hier voor een vrijblijvende offerte.