De bevestiging van L-elementen

Je ziet steeds vaker dat zowel particulieren als ondernemers kiezen voor L-elementen om de tuin te verfraaien. Je kunt L-elementen namelijk op verschillende manieren bevestigen. Kom hieronder meer te weten over de bevestiging van L-elementen.

Zelf de L-elementen bevestigen

L-elementen kan je gemakkelijk zelf bevestigen, zeker als je kiest voor prefab betonnen L-elementen. Deze elementen zijn namelijk eenvoudig te plaatsen zonder dat je een expert in moet huren.

Het aantal bepalen

Bepaal van tevoren hoeveel L-elementen je nodig hebt. Je kunt het aantal L-elementen berekenen door te kijken naar de vaste afmetingen. Hoe steviger de constructie, des te meer L-elementen je nodig hebt. Hou daarnaast rekening met extra L-elementen als je ze in de grond wilt laten verdwijnen.

De voorbereiding

Bereid jezelf op de juiste wijze voor op de plaatsing. Zorg voor het afvlakken van de grond op de plaats waar de L-elementen worden bevestigd. Het vlak maken van de grond kan door middel van een graafmachine of handmatig in combinatie met een waterpas.

De methode

Ga na hoe je de L-elementen wilt plaatsen in de tuin. De methode hangt grotendeels af van of je aan wilt vullen met L-elementen of wilt afgraven. Je kunt L-elementen ook gemakkelijk inmetselen of aan elkaar plaatsen.

De plaatsing

Je kunt grond of zand storten op de voet van L-elementen zodat ze stevig blijven staan. Daarnaast kan je gebruik maken van de bijgeleverde verlijmingskit voor extra stevigheid. Na de plaatsing kan je de elementen nog vullen met grind of grond.

L-elementen bestellen

Meer weten over L elementen? Bezoek de website L-Elementen.nl voor een duidelijk overzicht van de vele mogelijkheden en afmetingen van betonnen L elementen.

Offerte aanvragen

Hebt u moeite met de klus zelf uit te voeren? L-elementen kunnen voor de beginnende klusser een uitdaging vormen. In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.