Muurafdekkers zelf plaatsen?

Het plaatsen van muurafdekkers lijkt een ingewikkelde taak, maar met de hulp van een handig stappenplan ben je in staat om de muurafdekkers zelf te plaatsen. Neem de onderstaande punten door om een duidelijk beeld te krijgen van het eenvoudig zelf plaatsen van muurafdekkers.

De plaatsing van muurafdekkers

Je kunt betonnen muurafdekkers zelf plaatsen zonder dat je een expert hoeft in te huren. Het is echter wel belangrijk om volgens een stappenplan te werken. Daarnaast moet je alle gereedschappen en materialen op tijd in huis halen en je moet beschermende kleding aan doen. Betonnen muurafdekkers houden de muur netjes in tact en gaan jarenlang mee zonder door weersomstandigheden aangetast te raken.

Stap 1: Voorbereiden

Tijdens de voorbereidingsfase met je ervoor zorgen dat de ondergrond goed schoon is. je kunt gebruik maken van een tuinslang of een hogedrukreiniger om de aanslag van algengroei en mosgroei te verwijderen van de constructie.

Stap 2: Plaatsing

De muurafdekkers moeten vervolgens naast elkaar worden geplaatst. Zorg ervoor dat er minstens 5 mm afstand ligt tussen de muurafdekkers. Maak eerst de boven- en de onderkant van de muurafdekkers vochtig en leg ze dan vast door het gebruik van een mortel of een metselspecie. Muurafdekkers worden dus gemetseld op de muur welke zij afdekken. Je zult ook een waterpas nodig hebben om er zeker van te zijn dat je de muurafdekkers loodrecht plaatst.

Stap 3: Afwerking

De muurafdekkers kan je netjes afwerken door de naden dicht te kitten. Je hoeft met muurafdekkers niet aan het onderhoud te denken, vooral niet als je voor beton kiest. Betonnen muurafdekkers zijn namelijk bestand tegen alle weersinvloeden. Als je de muurafdekkers toch schoon wilt maken, gebruik dan slechts water en wat mild reinigingsmiddel.

Muurafdekkers bestellen

Meer informatie ontvangen en direct bestellen? Bezoek de website Betonnenmuurafdekkers.nl en ontdek de vele mogelijkheden. Of bestel direct op de website de gewenste muurafdekkers. Betonnen muurafdekkers laat je uiteraard altijd bezorgen, aangezien het gewicht een te grote belasting voor een gewone personenauto kan betekenen.

Offerte aanvragen

Hebt u moeite met de klus zelf uit te voeren? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.