Bouwkundige keuring: wanneer laat je deze uitvoeren?

Is een bouwkundige keuring verplicht? In sommige gevallen wel maar het is vooral erg handig om te laten doen. Wanneer jij op het punt staat een woning te kopen, dan weet je waarschijnlijk nog niet alles over de onderliggende gebreken. Een bouwkundig expert kan dit allemaal voor je in kaart brengen. Lees hier meer over het aanvragen van een bouwkundig rapport.

Wat houdt een bouwkundige keuring in?

De bouwkundige keuring wordt ook wel de bouwtechnische keuring genoemd. Het gaat dan om een visuele inspectie van jouw potentiële huis. Alles wordt onder de loep genomen in het huis voor een door grondige inspectie. Het is namelijk de bedoeling dat verborgen gebreken boven water komen. Als alles goed bekeken is, stelt de bouwkundige expert een rapport op genaamd het bouwkundig rapport. Daarin staan al deze gebreken en het onderhoud daarvan.

Waarom zou je een bouwkundige keuring laten uitvoeren?

Je zal geheid meer zekerheid krijgen over je potentiële huis door middel van een bouwkundige keuring. Het kan zijn dat de herstelkosten zo erg oplopen dat je gaat twijfelen over de koop. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het allemaal meevalt maar dat je wel sterker staat bij het onderhandelingsproces. Vooral wanneer de verkoper een van de gebreken niet heeft genoemd kun je dit als argument gebruiken voor een lagere prijs.

Is een bouwtechnische keuring verplicht?

Zoals al in het intro kort vermeld is kan het zo zijn dat een bouwtechnische keuring verplicht is. Dit ligt echter wel een beetje aan je eigen keuzes. Het is namelijk zo dat banken allerlei voorwaarden aan het afsluiten van een hypotheek kunnen hangen. Een van deze voorwaarde kan dan ook een bouwtechnisch rapport zijn. Als je graag Nationale Hypotheek Garantie wilt hebben, moet je sowieso een bouwrapport op zak hebben. Het kan dus zijn dat een bouwtechnisch rapport niet verplicht is maar je kunt het voor de zekerheid beter altijd op zak hebben. Huiskeur is een betrouwbaar bouwkundig adviesbureau die werkzaam is in heel Nederland.

Offerte aanvragen

Hebt u plannen voor een verbouwing binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.