Dakrenovatie: welke mogelijkheden zijn er?

Welke dakwerken zijn er eigenlijk? Binnen de dakdekkersbranche zijn er verschillende dakwerken, deze dakwerken worden onderscheiden in drie belangrijke categorieën. Er zijn dakrenovaties, dakreparaties en dakonderhoud. In deze blog gaan we dieper in op dakrenovaties. Welke verschillende mogelijkheden zijn er eigenlijk? En wat kost een dakrenovatie? Op deze vragen krijg je antwoord in de onderstaande blog.

Lees in deze blog meer over de verschillende mogelijkheden van een dakrenovatie en de kosten ervan.

Dakrenovaties mogelijkheden

Een van de meest uitgevoerde dakwerken zijn dakrenovaties. In de meeste gevallen wordt er een nieuwe dakbedekking geplaatst als het gaat om dakrenovatie. Het plaatsen van isolatie of het vernieuwen van de dakconstructie valt ook onder dakrenovatie.

Nieuw dak plaatsen

Een nieuw dak plaatsen komt dus het vaakst voor als het gaat om dakrenovatie. Bij het plaatsen van een nieuw dak wordt meestal de oude dakbedekking verwijderd en vervangen voor nieuwe dakbedekking. Het vervangen van de oude dakbedekking gebeurt het vaakst bij platte daken, omdat deze meestal 30 jaar meegaat. Dakbedekking op een hellend dak gaat meestal 100 jaar mee. Het vervangen van dakbedekking op een plat dak kan al vanaf €45,- per m² en voor een hellend dak kan het al vanaf €50,- per m².

Vernieuwen dakconstructie

Bij een dakrenovatie kun je er ook voor kiezen om een nieuwe dakconstructie te laten plaatsen. Wanneer je bijvoorbeeld een dakkapel laat plaatsen is een sterkere dakconstructie nodig. Wanneer de oude dakconstructie verzwakt of beschadigd is, is het ook nodig om de dakconstructie te vernieuwen. Het vernieuwen van de dakconstructie brengt hogere kosten met zich mee. Voor een nieuwe dakconstructie op een hellend dak betaal je gemiddeld €1.700,- per m³. Voor nieuwe spanten betaal je gemiddeld €2.000,- per m³. Benieuwd naar de kosten van een plat dak? Kijk op Dedakspecialist voor meer informatie.

Dakisolatie

Het isoleren van je dak valt ook onder de werkzaamheden van een dakrenovatie. Wanneer je je dak laten isoleren kun je wel honderden euro’s per jaar besparen. Bij een schuin dak wordt meestal de binnenzijde geïsoleerd. Bij een plat dak wordt de isolatie juist aan de buitenkant geplaatst. De kosten liggen tussen de €20 en €120 per m².