De voordelen van een cnc kantbank

Een kantbank is ideaal om diverse soorten metaal om te buigen in hoeken die het normaal niet kan buigen. Deze soort van metaalbewerking zorgt ervoor dat jouw bedrijf minder uren kwijt is aan arbeidsloon, want de metalen platen hoeven niet aan elkaar gelast te worden. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een kantbank en een cnc kantbank? En wat zijn precies de voordelen van een cnc kantbank? Na het lezen van dit artikel ben jij helemaal op de hoogte!

Het verschil tussen een kantbank en een cnc kantbank

Een reguliere kantbank wordt door mensen aangestuurd, terwijl een cnc kantbank computergestuurd is. Een cnc kantbank zul je dus moeten programmeren als je deze wilt gebruiken. Dit kan een groot voordeel zijn als je wilt besparen op arbeidskosten, aangezien er minder mensen met de werkzaamheden mee bezig hoeven te zijn. Hierdoor is het gebruik van een cnc kantbank dan ook goedkoper dan een reguliere kantbank. Het programmeren van de computer is echter geen eenvoudig werk en het is dus van belang dat dit gedaan wordt door – of in overleg met – een ervaren kanter. Als de cnc kantbank juist geprogrammeerd is, dan hoeven er alleen nog metalen platen tussen de kantbank geplaatst te worden en deze is dan klaar voor gebruik.

Een kantbank kopen: nieuw of gebruikt

Kantbanken kunnen nogal duur zijn in aanschaf, waardoor vaak een gebruikte kantbank ook een interessante optie is. Deze gebruikte (cnc) kantbanken zijn vaak nog van uitstekende kwaliteit en kunnen gemakkelijk nog jaren mee. Vaak is het dus een interessante keuze om voor een gebruikte kantbank te gaan. Als je deze bij het juiste bedrijf aanschaft weet je zeker dat het een kantbank van kwaliteit is. Je zult er dus goed over moeten nadenken of een cnc kantbank iets voor jouw bedrijf is, of dat jouw voorkeur toch uitgaat naar een reguliere kantbank en of je voor een nieuwe of gebruikte kantbank kiest. Succes!

Offerte aanvragen

Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.