Een woning verbouwen? Hier moet je op letten!

Ben jij van plan om je eigen woning te verbouwen? Of heb je voor het eerst een opdracht gekregen om een woning compleet te verbouwen? Dat wordt vast en zeker een leuke uitdaging waar je later trots op kunt zijn en veel van kunt leren! Wij weten precies waar je op moet letten als je een woning gaat verbouwen. Na het lezen van dit artikel ben jij dan ook klaar om aan de slag te gaan met de verbouwen. Succes!

Erfgrens bepalen

Sommige woningen komen met een nogal groot stuk land. Om precies te weten hoeveel hectare het pand heeft en waar de erfgrens loopt, kun je de erfgrens van de woning bekijken via de kadastralekaart. Mocht je willen gaan uitbouwen, dan weet je precies welk stuk grond van jou of de klant is en waar het mogelijk is om uit te bouwen. Altijd handig om te checken dus! Check voordat je gaat beginnen met de verbouwing ook nog of de woning bouwkundig is gekeurd en voer deze keuring anders goed uit. Zo voorkom je verrassingen tijdens de verbouwing!

Regel de vergunningen met de gemeente

Wat ontzettend belangrijk is en waar de meeste aannemers wel van op de hoogte zijn, is het aanvragen van vergunningen bij de gemeente. Ga je voor het eerst een woning verbouwen of uitbouwen? Dan zul je toestemming hiervoor moeten vragen. Ook kunnen de buurtbewoners bezwaar maken als zij het niet eens zijn met je aanvraag. Regel de aanvraag vooral op tijd, aangezien het nogal enige tijd kan duren voordat je goedkeuring hebt en aan de bouw kan gaan beginnen.

Ben jij al begonnen met het verbouwen van je huis? Als aannemer is het natuurlijk ontzettend handig om je eigen huis te verbouwen en de woning zo meer waard te laten worden. Denk er goed over na voordat je met de verbouwing van een woning begint: het is namelijk vaak veel werk!

Offerte aanvragen

Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.