De voordelen van isolatie

Het is tegenwoordig bijna ondenkbaar dat een woning helemaal geen isolatiemateriaal heeft. Dat is niet voor niets. Het isoleren van een huis heeft diverse voordelen wat voor eigenlijk iedereen van belang is. Waar nieuwbouw huizen voorzien zijn van de beste isolatiematerialen en middelen is dit bij wat oudere huizen nog niet altijd het geval. Om deze reden is er steeds meer vraag naar isolatie van oudere panden. Dit gaat niet alleen om dakisolatie maar ook om bijvoorbeeld isolatie tussen de wanden van woningen. Kortom, isolatie wordt steeds populairder om de vele voordelen. We bespreken er een paar, lees je mee?

Regel de temperatuur in huis

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het isoleren van je woning is dat het een stuk makkelijker wordt om de temperatuur in huis te regelen. Niet alleen helpt isolatie om de warmte in huis te houden, ook kan de warmte in de zomer juist buiten gehouden worden. Met de steeds warmer wordende zomers in Nederland is dit helemaal geen overbodige luxe. Zo zorg je er dus voor dat de temperatuur in huis goed te regelen blijft. Niet alleen is dit belangrijk voor het leefcomfort, ook is het voor de gezondheid het beste om niet al te grote temperatuurverschillen te ervaren. Ideaal dus.

Bespaar op de energiekosten

Een logisch gevolg van het beter kunnen regelen van de temperaturen in huis is natuurlijk dat de energiekosten een stuk lager worden. Nu de energiekosten de afgelopen jaren steeds hoger zijn geworden kiezen veel mensen dan ook om deze reden voor isolatie. Omdat er minder energie nodig is om de boel weer op te stoken zijn de kosten simpelweg een stuk lager. Is het alleen mogelijk om dit in huis te besparen met isolatie? Nee, ook is het bijvoorbeeld mogelijk om te kijken naar een garagedak isoleren. Dit zijn vaak plekken waar toch kou of tocht blijft hangen wat nadelig kan zijn voor de rest van het huis. Ook dit is gelukkig goed te isoleren.

Verhoog de waarde van je woning

Nu steeds meer woningen, en vooral nieuwbouwwoningen, standaard geïsoleerd worden is dit de nieuwe norm aan het worden. Dit betekent logischerwijs dat een woning die niet geïsoleerd is over een jaar of vijf of tien een stuk minder waard is dan een woning die wel volledig geïsoleerd is. Niet alleen door de hoge energiekosten maar ook door het steeds groter wordende bewustzijn van onze ecologisch voetafdruk zijn er steeds meer mensen die het enorm belangrijk vinden om een goed geïsoleerde woning te hebben. Op deze manier kan je nagaan dat de investering in isolatie er dus dubbel en dwars uit zal komen wanneer jij je huis te koop aan gaat bieden.

Voel je niet verplicht?

Schrik niet maar in de komende jaren gaat het zelfs verplicht worden om een woning te isoleren. Niet voor woningen die al gebouwd zijn natuurlijk maar juist voor nieuwbouwwoningen. Het is dus niet alleen een trend onder de nieuwe woningen. Ook is het een verplichting aan het worden. Het is niet te voorspellen of ook al bestaande woningen in de toekomst aan deze regels moeten voldoen. Mocht dit wel het geval zijn dan is het een kwestie van tijd voordat ook jouw woning geïsoleerd zal moeten worden. Dan maar eerder genieten van de voordelen, toch?

Isoleren uitbesteden?

Indien je het isoleren van je woning en garage wilt uitbesteden binnen de regio Rotterdam, neem dan vrijblijvend contact op met RS Aannemersbedrijf. Wij sturen een passende offerte voor isolatiewerkzaamheden in en rond de woning.