Het vinden van de juiste Cw6 ketel: welke opties zijn er?

Wellicht is je oude cv-ketel aan vervanging toe, of heb je net een nieuwe woning of een nieuwe kantoorruimte en moet daar een passende verwarmingsketel worden geplaatst.

Voor het vinden van een geschikte ketel zijn er een aantal belangrijke factoren waar je op moet letten. Het is namelijk van belang om ook voor op de langere termijn de juiste CV ketel te kiezen die past bij jouw wensen en woonruimte.

Het kiezen van het juiste model draagt bij aan het ultieme wooncomfort en het voorkomen van problemen in de toekomst. Laat je daarom adviseren door een expert om direct zeker te zijn van een goede keuze. Ontdek in dit artikel waar je rekening mee moet houden en de mogelijkheden!

Kies de CW waarde die aansluit op jouw woon of werksituatie

De CW waarde staat voor Comfort Warm Water. Dit bepaalt de capaciteit van de ketel. Je vindt de CV ketels in verschillende CW waarden die het vermogen bepalen en de hoeveelheid warm water die je ketel kan leveren per minuut.

Het is verstandig om een CW waarde te kiezen die aansluit op jouw verbruik en het woningtype, maar ook op hoe de ruimte geïsoleerd is. Je kunt kiezen uit vier verschillende klassen van CW3 tot en met CW6. Zo is een CW3 ketel goed voor een kleine goed geïsoleerde woning waar je alleen woont of met z’n tweeën.

Een CW6 ketel is de grootste variant met de hoogste capaciteit. Vanwege de hoge power is deze geschikt voor de grote huishoudens met ruime voorzieningen zoals meerdere badkamer en verwarmingen.

De voordelen van een CW6 ketel

Je zou het misschien niet zeggen, maar deze grootste ketel variant kan ook energiezuinig zijn vanwege een hoog rendement warmwater. Je profiteert daarnaast van het warmtecomfort op verschillende locaties, en een sterke stroom water op verschillende locaties tegelijk in huis.

Ook is deze CW6 perfect voor het goed laten functioneren van een regendouche en kun je hiermee in korte tijd het bad met heet water vullen. Het is verstandig om een kwaliteit CW6 ketel te kiezen van een betrouwbaar merk zoals bijvoorbeeld Intergas, Vaillant of Nefit.

Deze staan bekend om een krachtig vermogen en het innovatieve en duurzame design dat ervoor zorgt dat ze lang mee gaan. Kortom, profiteer van de voordelen van een cv ketel die past bij jouw woningtype!

Als je nog niet zeker weet welke cv-ketel het beste binnen je situatie past, zou je altijd in contact kunnen komen met een cv-installateur, die helpt je vervolgens met de keuze.