Een terrasoverkapping of zonnescherm?

Wat is nu een betere investering, het bouwen van een terrasoverkapping, of het laten plaatsen van een knikarm zonnescherm? Onze klanten staan soms voor een lastige keuze, waarbij wij hen graag verder adviseren. Als aannemersbedrijf, met vestigingsplaats Rotterdam, kunnen wij in principe iedere soort uitbouw uitvoeren, waaronder het plaatsen van alle types terrasoverkappingen.

Terrasoverkapping of zonnescherm?

Of een terrasoverkapping een meerwaarde voor een woning vormt verschilt per situatie. Hebt u een sterke wens voor een terrasoverkapping en verwacht u dat u nog jarenlang in uw woning zult blijven wonen, dan kiest u voor uw eigen wensen (de terrasoverkapping), want deze biedt dan duidelijke meerwaarde voor u zelf. Het is namelijk helemaal niet automatisch het geval dat een terrasoverkapping zorgt voor een meerprijs van uw woning; zijn de nieuwe bewoners van uw woning (t.z.t. bij verkoop) helemaal niet gecharmeerd van een terrasoverkapping, dan kan dit juist de prijs van uw woning naar beneden halen ten opzichte van gelijke woningen zónder terrasoverkapping.

De nieuwe bewoners zullen dan meerwerk hebben aan het weghalen van de overkapping. Dit geldt eveneens voor de aanbouw van een serre, hoewel de meerwaarde van woning hier doorgaans wel hoger ligt.

De afgelopen jaren is de aanbouw van serre’s en overkappingen enorm gestegen.

foto terrasoverkapping 1

Een knikarm zonnescherm is ons inziens in bepaalde gevallen een betere investering; dit type zonnescherm kan volledig horizontaal uitgeklapt worden, waardoor er vanzelf een terrasoverkapping ontstaat (vaak tot wel 3,5 mtr diepte!). Een veilige investering, want dit zonnescherm kan ook nog eens schuin uitgerold worden, waardoor het de traditionele functie van een gewoon zonnescherm krijgt.

RS Aannemersbedrijf realiseert graag uw bouwplannen. 

Vraag onze vrijblijvende offerte aan

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen