Knusse winter en een koele zomer? Ga voor dakisolatie!

Bij veel gezinnen gaat een groot deel van warmte in huis verloren en wordt er ook veel energie en geld verspild. Om het dan in ons koude land wat warmer en knusser te hebben, zetten we regelmatig de verwarming aan. Door wat maatregelen te nemen kunnen we deze energieverspilling al voor een groot deel tegengaan, namelijk door dakisolatie te plaatsten.

Waarom dakisolatie?

Natuurlijke brandstoffen worden tegenwoordig veel schaarser. Daarom is het zeer belangrijk dat we gebruik gaan moeten maken van verschillende soorten energie.

Het helpt ook als we zuinig omgaan met onze meest gebruikte energie, zoals de radiatoren. Goede isolatie is zeer belangrijk: het zorgt er altijd voor dat de warmte wordt binnengehouden. Zo moet je niet steeds bij verwarmen om een aangename temperatuur te behouden. Ook zorgt dakisolatie er in de zomer voor dat het lekker fris blijft in je huis, waardoor een airconditioning overbodig wordt. Het laatste voordeel van een geïsoleerd dak is dat je vochtoverlast (en daarmee ongezonde schimmelgroei) voorkomt.

Voordelen van dakisolatie

Door dakisolatie voorkom je warmteverlies en vocht in je huis. Vocht trekt namelijk altijd naar het koudste punt om daar dan te condenseren. Het gevolg daarvan zijn schimmel en natte dakwanden. Door isolatie te plaatsen is het dak warmer en kan er zich geen vocht op vastzetten.

Je dak isoleren kun je zelf doen of laten doen door een dakisolatie expert. Hoe snel deze klus geklaard is hangt van verschillende factoren af. Hoe groot je dak is, of je de binnen en/of buitenzijde isoleert. Als je kiest voor een firma, zorg dan dat je bij verschillende een offerte aanvraagt. Zo kun je tot wel 40% op de kosten besparen. RS Aannemersbedrijf is actief in Rotterdam en is je binnen de Rijnmond regio graag van dienst met isolatiemogelijkheden

Moderne-daken-standaard-geïsoleerd

 

Zelf het dak isoleren

Indien je zelf je het isolatiemateriaal zelf wilt plaatsen, dan moet je eerst op zoek gaan naar de beste manier dat voor jouw situatie nodig is. Als je een schuin dak hebt kun je dit aan de binnen- en buitenzijde isoleren. Met deze methode is je hele dak beschermd tegen vocht en kou.

Bij een plat dak bestaan er 3 methodes van dakisolatie. Je kan de binnenzijde isoleren, of je kunt op het dak isolatiemateriaal plaatsen, waarna deze wordt afgewerkt met dakbedekking. Ten derde kan er op de dakbedekking geïsoleerd worden.

Verschillende soorten materialen om je dak te isoleren

*EPS, de volledige benaming is geëxpandeerd polystyreen, is vochtwerend. Dit materiaal bestaat uit 98% lucht en 2% kunststof. Dit materiaal is zeer licht en het bestaat uit speciale platen en isolatie-elementen.

*Pur of polyurethaan is verkrijgbaar als isolatieplaten en schuim. Deze platen hebben een veilige dampremmende laag.

*Polyisocyanuraat (PIR) bestaat uit harde isolatieplaten en heeft een erg hoge isolatiewaarde, daarnaast is het brandveilig en vochtwerend. Deze platen zijn moeilijker te hanteren door de hardheid en zijn minder milieuvriendelijk dan PUR.

*Glaswol, bestaat uit gerecycleerde glasscherven en zuiver zand. Het is een redelijk voordelig isolatiemateriaal en heeft een goede isolatiewaarde. Door de zachte structuur zorgt het ervoor dat oneffenheden worden weggewerkt.

Door dakisolatie heeft u een verhoogt wooncomfort, een lager energieverbruik en het is ook nog eens goed voor het milieu!

Spouwmuurisolatie

Naast een geïsoleerd dak, gaat er ook veel warmte via de buitenmuren verloren. Dit gebeurd met name in oudere huizen die ongeïsoleerde spouwmuren hebben. De spouw, dit is de ruimte tussen de twee spouwmuren, kan echter geïsoleerde worden waardoor je veel minder last krijgt van schimmelgroei op de buitenmuren en bovendien blijft de warmte beter in huis. Meer over spouwmuurisolatie kun je lezen op: http://www.regioisolatie.nl/waarom-spouwmuurisolatie/.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen