Grondverzakking oplossen door zandspuiten

Op veel plekken in Nederland heb je te maken met verzakkingen. Vaak heeft dit te maken met de grond waarop woningen gebouwd zijn. Het ophogen van verzakkingen kan veel werk en inspanning vragen. Door het inzetten van zandspuiten kun je de hoeveelheid werk die je aan het ophogen van verzakkingen hebt verkleinen. Je kunt op zowel openbare en makkelijk te bereiken plekken komen als op lastige plekken. Zo is het mogelijk om tot wel honderd meter een buis te plaatsen voor zandspuiten. Waarbij je het zand heel gericht kunt spuiten en niet met een overschot van zand komt te zitten.

Wanneer je te maken hebt met verzakkingen of behoefte hebt aan ophogen van een tuin is zandspuiten absoluut een goede oplossing. Waarmee je heel gericht nieuw zand op de juiste plek kunt aanbrengen.

Hoe kan een verzakking opgelost worden?

Bij een verzakking komt een deel van de fundering onder een woning vrij te liggen. Het zand spoelt (zoals we dit noemen) om welke reden dan ook weg onder een woning. Wanneer er sprake van verzakkingen is moet er actie ondernomen worden. Je kunt je voorstellen dat ook de tuin kan verzakken als er onder een woning geen zand meer ligt. Door zandspuiten kun je op lastige plekken onder een woning heel gericht zand aanbrengen. Zonder de fundering of leidingen die er lopen te beschadigen.

Je hebt daarbij ook keuze uit verschillende soorten zand en de manier waarop dit onder een woning of in de tuin zal worden aangebracht. Per huis kan dit verschillen, belangrijk om te weten is dat je in ieder geval niet te lang moet wachten als je de schade en het gedoe wilt beperken.

Hoe vaak moet er opgehoogd worden?

In veel gebieden binnen Nederland is er sprake van verzakking. Eens in de 10 jaar zakt de bodem op deze plekken meer dan 10 centimeter. Je kunt je voorstellen wat dit met een tuin of de woning zelf kan doen. Het is dan ook zaak om eens in de 10-20 jaar voor het verhogen van de bodem te kiezen!
Het verhogen is een fluitje van een cent. Waarbij er ook tegen de fundering nieuw zand kan worden aangebracht om weer even vooruit te kunnen. Wil je meer weten over de mogelijkheden van zuigtechniek om grondverzakking op te lossen? Bij Kooiker Zuigtechniek zijn ze gespecialiseerd in het toepassen van zandspuiten.

Offerte aanvragen

Bent u woonachtig in Rotterdam en wilt u de klus uitbesteden aan een aannemer? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.