Houtkachel installeren: zelf doen of uitbesteden?

De installatie van een houtkachel lijkt een makkelijke taak, maar er komt van alles kijken bij het plaatsen van een kachel waardoor je meestal van specialistisch werk uit kunt gaan. Wil je meer te weten komen over wat de meest verstandige keuze is: het zelf installeren van een houtkachel of het uitbesteden van de taak? Dan dien je de onderstaande tekst goed door te nemen.

Een houtkachel installeren

De installatie van een houtkachel is een specialistische taak aangezien er meerdere zaken van groot belang zijn. Denk zo aan het bepalen of het rookkanaal geschikt is, het plaatsen van de kachelpijpen, het verbinden van rookgasbuizen en zorgen voor een optimale ventilatie.

Zelf de installatie uitvoeren

Als je de installatie van je nieuwe houtkachel zelf wilt uitvoeren, dan ga je voldoende tijd moeten vrijmaken en je moet de juiste materialen op tijd in huis halen. Zorg overigens voor hoogwaardig kwaliteit, maar vergeet niet dat je geen garantie op de houtkachel krijgt als je de installatie zelf uitvoert. Daarnaast moet je zorgen voor de juiste gereedschappen en je moet ervaring hebben met houtkachels anders kunnen gaslekken ontstaan. Om al deze redenen is het verstandig om voor het uitbesteden van het werk te kiezen.

Voordelen houtkachel installatie uitbesteden

Ga je de installatie van je houtkachel aan een expert uitbesteden? Dan kan je van meerdere voordelen uitgaan waaronder:

  • Je kunt van correct plaatwerk uitgaan.
  • De levensduur van de houtkachel is maximaal.
  • Je krijgt garantie op de houtkachel.
  • Je kunt van topkwaliteit uitgaan.
  • Je profiteert van een maximale efficiëntie.
  • Je wordt van deskundig advies voorzien over de houtkachel.
  • Je krijgt uitleg over de werking van de houtkachel.

Een keuze maken

Wil je op de kosten besparen en de houtkachel zelf installeren, zorg er dan voor dat je over de juiste expertise en ervaring beschikt. Zo niet, besteed de installatie dan aan een erkende expert uit. Een expert als Woodburner kan namelijk op correcte manier nagaan of het rookkanaal geschikt is, de kachelpijpen op de juiste manier plaatsen, de rookgasbuizen goed verbinden, een goede ventilatie regelen en de juiste locatie voor de houtkachel bepalen.

Offerte aanvragen

Hebt u moeite met de klus zelf uit te voeren en woont u in Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.