Kunstgras, of een echte grasmat?

Het bijhouden van een gazon kan een hele klus worden vanaf het voorjaar. Wekelijks twee keer maaien is niet ongebruikelijk. De meeste mensen willen weinig omkijken hebben naar de tuin, daarom zijn robotmaaiers een ware uitkomst. Soms besluiten mensen zelfs te kiezen voor kunstgras, om van het gedoe af te zijn. Wat is een slimme keuze in dit geval?

Kunstgras of echt gras?

Twijfelt u tussen kunstgras of een echt gazon? Niet zo verwonderlijk; als u echt niet van tuinonderhoud houdt, of er geen tijd voor hebt, kan het zijn dat u geen andere keuze denkt te hebben dan kunstgras.

Natuurlijk kent kunstgras vele voordelen ten opzichte van echt gras: 

  • Een eenmalige investering
  • Nooit meer grasmaaien
  • Geen blubber of verdord gras

Maar ook kent kunstgras wat nadelen:

  • Het kan glad worden bij neerslag
  • Uw tuin kent geen overheerlijke graslucht
  • Huisdieren (honden) kunnen het kapot graven, of ontlasting is lastig te verwijderen.
  • Monotone, onnatuurlijke uitstraling

Toch maar echt gras?

Kijkt u puur naar een onderhoudsarme tuin én naar de kostprijs, dan zullen beiden elkaar toch niet echt ontlopen; kunst- of echt gras. Kunstgras is niet bepaald goedkoop in aanschaf, een klein gazonnetje zal in de honderden euro’s lopen (bij het meest voordelige kunstgras).

Koopt u een echte grasmat, of zaait u zelf het gras (de aller voordeligste oplossing), dan wordt het een kwestie van wekelijks maaien, wat u natuurlijk door een robotmaaier kunt laten uitvoeren. Ook hier hebt u geen omkijken naar. De robotmaaiers van nu draaien nergens hun ‘wieltjes voor om’. Zij kunnen hellingen aan, obstakels ontwijken, zijn waterbestendig, en kunnen hoog gras aan. Laat u overtuigen door A-klasse merken als de Robomow (RX50U), of Gardena. Zij leveren zeer hoogwaardige robotmaaiers die ware alles-kunners zijn. Ook hier geldt een investering van om en nabij vanaf 750 euro tot duizenden euro’s soms. Maar dan bent u wel klaar en kunt u genieten van een perfect gazon.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen