Ladder kopen? | Welke nu te kiezen?

U wilt een ladder kopen, omdat bijvoorbeeld de dakgoten geleegd moeten worden, het huis geschilderd moet worden, of gewoon omdat u als professional veel op hoogte werkzaam bent. Maar waar moet u nu om denken en welke klusladder past nu het beste bij u? In deze blog vertellen we u graag meer omtrent dit onderwerp.

Welke ladders onderscheiden we?

Wanneer u een ladder kopen gaat, dient u van tevoren goed na te denken over een aantal factoren. Op welke hoogte gaat u veelal werken en is de bouwladder voor thuisgebruik, of juist professioneel gebruik. Er zijn een aantal verschillende types te onderscheiden:

  • Driedubbele ladder: deze ladders bestaan uit drie delen. Los van elkaar uit te schuiven. Voordeel: ze zijn (veelal) vrijstaand te gebruiken en nemen minder ruimte in bij het opbergen
  • Dubbele ladder: bestaat uit twee delen, ook los van elkaar uit te schuiven. Deze modellen zijn te verkrijgen als reformladder en opsteekladder. Nemen iets meer ruimte in tijdens het vervoer en opruimen.
  • Enkele ladder: what you see is what you get. Rechttoe, rechtaan. Verkrijgbaar met een brede uitloop, of rechte uitloop. Wanneer u voor een ladder met rechte uitloop kiest raden we aan om ook een laddermat mee te bestellen.
  • Vouwladder: dit zijn ladders bestaande uit (vaak) vier delen die eenvoudig op te bergen zijn. U kunt deze types voor meerdere doeleinden inzetten: als trap, opsteekladder en bij ongelijke hoogtes. Ze zijn vaak wel weer wat zwaarder om te tillen.

Welke ladder voor dakgoot?

Zoekt u een ladder louter en alleen om de dakgoot schoon te maken, of voor andere particuliere klussen? Houdt dan bij uw zoektocht rekening met het onderscheid tussen doe-het-zelf en professionele ladders. Een perfecte ladder voor thuisgebruik is bij een ladder specialist eenvoudig te vinden. Laat u vooraf goed voorlichten en lees alle informatie met betrekking tot hoogtes en gewicht goed door.

Ladders voor professioneel gebruik

Een ladder kopen voor professioneel gebruik? Er zit namelijk verschil in de samenstelling van een particuliere ladder, of die voor intensief gebruik. Dit merkt u bijvoorbeeld alleen al in het gewicht, doordat de omvang van het aluminium dikker is. Daarnaast hebben dergelijke bouwladders ook bredere staprofielen en is de sporthoogte veelal afwijkend. Hierdoor heeft u minder snel last van de schenen tijdens het werken op hoogte.

Ladder kopen? Volg dit stappenplan

Stel het gebruik vast (intensief, of paar keer per jaar)
Bepaalde de benodigde werkhoogte
Past de ladder ook in de ruimte waar deze opgeborgen moet worden
Welk type kiest u: 3-delig, 2-delig, enkele, of vouwladder.

Laat u adviseren bij het kopen van een ladder

Geld moet uiteraard rollen, maar toch wilt u een betrouwbaar, veilig en kwalitatief goed product. Tijdens het besluitvormingsproces kan u dan ook vragen hebben. Laat u dan informeren door een professionele partij met verstand van zaken. Een partij die u hier goed bij kan helpen is laddersenrolsteigers.nl. Met jarenlange ervaring en topmerken in hun assortiment kunnen zij zeker weten een meerwaarde voor u zijn.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen