Laat een gietvloer altijd leggen door een professional!

Een nieuwe vloer. Het kan een vrij lastige keuze zijn omdat u niet altijd direct weet welke soort vloer u wilt, maar ook moet u nadenken over het materiaal waar de vloer van gemaakt wordt. U kunt natuurlijk een hele hoop keuzes maken en daarom gaan wij in deze tekst kijken naar de gietvloer. Waarom is een PU gietvloer een van de beste keuzes die u kan maken en wat zijn de verschillende voordelen van de gietvloer?

Wat is een gietvloer?

Allereerst is het handig om te kijken wat een pu gietvloer precies is. Het is namelijk een vrij nieuwe manier van vloeren maken en dat is nog niet voor iedereen bekend. De gietvloer wordt namelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een tegelvloer, gegoten in plaats van gelegd. Er wordt allereerst een bepaald mengsel gemaakt van verschillende ingrediënten. Dit mengsel wordt gemaakt door een professional en vervolgens ook door deze specialist gegoten over de ondervloer. Het kan zijn dat de vloer in een laag klaar is, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de vloer van verschillende lagen gemaakt moet worden. Op dat moment is het belangrijk dat de lagen tussendoor ook drogen. Wanneer de vloer eenmaal gedroogd is, kan hij gebruikt worden en kun je er overheen lopen, maar het is dus heel belangrijk dat de vloer eerst goed gedroogd is. Waarom zou je eigenlijk kiezen voor een gietvloer?

Gietvloer keuken, of andere kamers?

Een gietvloer keuken kan in verschillende kamers gegoten worden en dat heeft te maken met de vele voordelen die de vloer biedt. De eerste daarvan is bijvoorbeeld de waterdichtheid. Daardoor kan de vloer dus niet alleen in woonkamers gelegd worden, maar ook in de keuken of badkamer. In deze kamers wordt natuurlijk veel met water gedaan en is het belangrijk dat de vloer waterdicht is. Ook is de vloer vuil dicht. Dat komt omdat de vloer geheel aansluitend is. Wanneer je het hebt over een parketvloer, zitten hier naden in. Tussen deze naden kan vuil blijven hangen. Ook is het lastig om de vloer goed schoon te houden. Vuil blijft hangen wanneer je met een bezem er overheen gaat een ook dweilen wordt lastiger gemaakt wanneer er naden in de vloer zitten. Een gietvloer heeft deze vervelende eigenschap niet en is dus veel makkelijker. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de vloer in een hele hoop verschillende kleuren te krijgen is. Dit maakt het natuurlijk ideaal om de vloer te nemen omdat je deze op elk interieur kan aanpassen. Of je nou een industrieel interieur hebt of liever gaat voor een landelijk interieur. De vloer is ontzettend handig en heeft dus een hele hoop verschillende voordelen om hem te kiezen.

Neem een professional in de hand voor de gietvloer!

Een gietvloer is alles behalve makkelijk om zelf te leggen. Daarbij kent het ook veel voordelen als je de vloer door een erkend gietvloeren bedrijf laat leggen. Zo weet je zeker dat er vakmanschap af wordt geleverd en dat je terug kunt vallen op garantie. Mocht er een reparatie uitgevoerd moeten worden, kun je dit laten door hetzelfde bedrijf als die de gietvloer heeft gelegd. Deze voordelen heb je niet als je zelf besluit een gietvloer te gaan leggen.

Offerte aanvragen

Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.