Goede sloten zijn van essentieel belang om de kans op een inbraak in uw woning zo klein mogelijk te maken. Veel woningbezitters denken dat tweepuntsloten op deuren voldoende zijn om inbrekers buiten de deur te houden, maar volgens een slotenmaker uit Nijmegen is dit absoluut niet het geval. “Inbrekers gebruiken steeds meer geweld om een slot open te breken en zoeken daarnaast ook naar alternatieve manieren om woningen binnen te dringen, zoals via een raam.”, aldus de slotenmaker uit Nijmegen. Reden genoeg dus om de sloten van de ramen en deuren in uw woning nog eens na te lopen.

Tip: schakel de hulp van een slotenmaker bij u in de buurt in om uw sloten na te lopen. Een slotenmaker kan u meer vertellen over de verschillende soorten sloten die tegenwoordig worden aangeboden, evenals dat een slotenmaker u kan helpen bij het vervangen van sloten. Zo weet u zeker dat u de beste sloten heeft!

Boomschors in big bags bestellen

Welke sloten zijn het meest geschikt?

Het is lastig te zeggen welke sloten het meest geschikt zijn, zeker voor ramen. Zo is het van het type raam wat u heeft afhankelijk, welk soort sloten het meest geschikt is. Insteeksloten kunnen bijvoorbeeld niet op een raam met dunne kozijnen geplaatst worden. Voor deuren maakt men over het algemeen gebruik van cilindersloten, die worden aangeboden als tweepunt- en driepuntsloten. Des te meer contactpunten een slot heeft met de deurpost, des te veiliger deze doorgaans ook is. Kies dus bij voorkeur voor driepuntsloten!

Sloten met een keurmerk

Wanneer u besluit om zelf nieuwe sloten op uw ramen en deuren te plaatsen, zorg er dan altijd voor dat u sloten aanschaft die voorzien zijn van het PKVW-keurmerk. Dit keurmerk is van de nationale politie en geeft aan dat de sloten bestand zouden moeten zijn tegen de meest voorkomende vormen van inbraak in woningen.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl