Tips bij het verbouwen

 

Verbouwen of renoveren is duur. Daarom is het belangrijk dat je dit proces heel zorgvuldig voltooid. Wat je zelf kunt doen tijdens het verbouwen is het ontwerp bedenken, maar de bouw en de aanleg van het sanitairsysteem zou je geheel in handen van de een ervaren loodgieter en aannemer moeten laten. Zonder een plan kan een eenvoudige renovatie snel veranderen in een nachtmerrie. Of je nu een oud of een nieuw huis verbouwt, hier zijn er enkele tips die je goed kunt gebruiken.

Maak een plan en indeling

Een verbouwing brengt veel beslissingen, waarbij je eerste de lay-out van de bestaande ruimte aanpakt. Als bij de verbouwing de ruimte moet worden uitgebreid, moeten er vaak wijzigingen in de bestaande indeling worden aangebracht. Of je nu voor een uitgebreide lay-out en ontwerp hebt gekozen of alleen de bestaande functiestroom bijwerkt, je zult waarschijnlijk veel aan het sanitairsysteem moeten aanpassen. Dit omvat ook het vervangen van oude leidingen en gasleidingen (indien van toepassing) om aan de huidige codes te voldoen. Een professionele loodgieter kan de blauwdrukken bekijken om te discussiëren over het vinden van een afsluiter voor al het water, evenals geïsoleerde afsluitingen voor de gootsteen, vaatwasser en misschien zelfs de koelkast.

Inventariseer de huidige situatie van het huis

Bestaande omstandigheden in een huis kunnen het budget en de reikwijdte van een renovatie radicaal veranderen, omdat soms zoiets eenvoudigs als het toevoegen van een extra stopcontact aan een kamer kan leiden tot het opnieuw bedraden van een hele woning. Als je bijvoorbeeld weet dat je af en toe een zekering doorblaast wanneer je de haardroger inschakelt en de magnetron tegelijkertijd aanzet, is dat een hint dat je mogelijk jouw elektrische systeem moet upgraden.

Budgettering

Omdat je jouw huis economisch wilt verbouwen, is het belangrijk dat je de totale uitgavenvereisten/ limiet bepaalt. Het is belangrijk om bij het budgetteren te onthouden dat je jouw budget niet kunt overschatten, of onderschatten.

Zoek de beste loodgieter en aannemer

Wijs jouw project aan meerdere aannemers terwijl je een idee krijgt van de prijsklasse voor jouw verbouwing. Het is geen gemakkelijke klus. Controleer de achtergrond van de aannemers en loodgieters. Zorg ervoor dat ze een licentie hebben in jouw staat en plaats. Let ook erop dat ze een vergunning en verzekering hebben. Als extra tip, mag je weten dat je het loodgietersbedrijf Den Haag meteen kunt inhuren. Zij voldoen aan alle eisen.

Wees voorbereid om oncomfortabel te wonen

Het doorstaan van een huisrenovatie of verbouwing is een moeilijke ervaring – een die vaak gevuld is met stof, uitputting en veel werk. Zelfs de meest nauwgezette aannemers kunnen niet voorkomen dat stof en vuil overal heen vliegen, dus weet dat jouw huis niet zo schoon zal zijn als je normaal zou houden, en probeer je niet te storen. Als je denkt dat het te veel voor je is om te verwerken, is het niet ongewoon om een verblijfplaats te huren, op vakantie te gaan of een paar weken met vrienden of familie te wonen totdat het huis een beetje woonbaar en aangenamer is geworden.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen