Van ijzer tot koper: zo verdien je geld met oude materialen

Wist je al dat je geld kon verdienen met bepaalde bouwmaterialen? Denk hierbij bijvoorbeeld aan oude platen, oude stalen balken of aluminium onderdelen. Deze mogen vaak niet in dezelfde container als het bouwmateriaal gestort worden. Daarom zijn hier speciale containers voor die je online kunt bestellen en ze dan op locatie komen plaatsen en ophalen. Als je het materiaal inlevert bij een metaalhandelaar, is de kans groot dat je er zelfs nog geld voor krijgt of dat het materiaal de kans krijgt om gerecycled te worden, wat weer scheelt voor het milieu.

Wat is de prijs die je krijgt voor oude materialen?

Hoeveel geld je ervoor terug krijgt, hangt af van de oud ijzer, aluminium of oud koper prijs van dat moment. Je kunt dit zelf online ook bekijken. Deze prijs kan dagelijks sterk variëren. Op dit moment is vooral koper erg in trek en daardoor automatisch ook kostbaarder dan de hierboven beschreven materialen. Het voordeel van het inleveren van oud ijzer, schroot, koper of aluminium is dat grote gedeelten vaak gerecycled kunnen worden en het dus ook nog eens goed voor het milieu is als je oud bouwafval inlevert.

Je kunt als niet-zakelijke consument zijnde zelf je afval naar de stort of een metaalhandelaar brengen. De partij zal dan gewogen worden en op dat moment wordt er gekeken hoeveel geld het materiaal waard is. Heb je een tijd lang veel kostbaar materiaal wat verzameld dient te worden? Dan is het ook mogelijk om een grote container of palletbox te laten plaatsen op locatie. Zo zorg je ervoor dat je het afval gelijk kwijt kunt en het kunt verzamelen in een container. Als de container of palletbox vol is, zal de prijs van de inhoud gewogen worden en aan de hand daarvan krijg je geld gestort.

Denk dus vooral niet bij een verbouwing dat je al het materiaal maar standaard naar de stort moet brengen. Houdt er ook rekening mee dat er genoeg materiaal tussen kan zitten, wat van waarde is, gerecycled kan worden en je ook nog een wat geld op kan leveren. Verwacht je erg veel afval te hebben na een verbouwing of renovatie? Zoek dan online eens rond naar de mogelijkheden om een container voor de deur te laten plaatsen waar je al het afval direct in kan sorteren en na afloop op kan laten halen en er nog een zakcentje aan verdienen, wat je weer in de verbouwing kunt steken.