Houten vloer isoleren? Dit zijn de mogelijkheden

Wil je graag je houten vloer isoleren, maar heb je geen idee wat de mogelijkheden hiervoor zijn? Dan geven wij je graag meer informatie over het isoleren van je houten vloer en de mogelijkheden daarvoor. Er zijn diverse isolatiemogelijkheden die gebruikt kunnen worden om een houten vloer goed te isoleren. Hieronder meer informatie over het isoleren van je houten vloer.

Langere levensduur met de juiste isolatie

Wil je graag een lange levensduur van je houten vloer? Dan is het van groot belang om je houten vloer op de juiste manier te isoleren. Zo voorkom je dat vocht en koude lucht in je vloer kan trekken en dat je vloer krom kan gaan trekken. Ook voelt een houten vloer van nature redelijk koud aan, waardoor het ook lekker warm aan je voeten voelt als je je houten vloer isoleert. De mogelijkheden om je houten vloer te isoleren zijn:

Via de kruipruimte

Dit is nog steeds de beste en meest efficiënte manier om je vloer te isoleren. Echter heeft niet elke woning een kruipruimte of is deze ruimte niet altijd toegankelijk. Als dat wel zo is, is het van belang om te bekijken hoe hoog de kruipruimte is, want de isolatielaag rendeert het beste als deze via de kruipruimte is aangebracht, de kruipruimte moet dan dus wel hoog genoeg zijn dat er iemand doorheen kan klauteren om de isolatielaag aan te brengen.

Thermokussens

Deze zogenaamde kussens bevatten isolatiemateriaal met reflecterende folie tussen de verschillende lagen, wat zorgt voor minder warmteverlies. Echter moeten de kussens wel nauwgezet en strak worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat deze manier van isoleren ook daadwerkelijk iets oplevert.

Isoleren met PUR

Je kunt je vloer ook isoleren met PUR. Je kunt pur in de ruimte spuiten, maar de vloer ook isoleren met PUR platen. Let erop bij het spuiten van PUR in de kruipruimte dat je een mondkapje gebruikt, omdat er bij dit proces schadelijke stoffen vrijkomen.

Isoleren met PIR

PIR wordt ook wel de verbeterde versie van PUR genoemd door de betere isolatiewaarde en brandwerendheid. PIR is duurder dan PUR en alleen verkrijgbaar in plaatvorm.

Isoleren met mineraalwol

Je kunt je houten vloer ook isoleren met glaswol of steenwol. Steenwol isoleert minder goed, maar werkt meer geluiddempend, wat fijn kan zijn voor eventuele onderburen. Glaswol isoleert beter, maar is minder geluiddempend. Deze wolsoorten kunnen slecht tegen vocht en tijdens het neerleggen ervan kun je het beste kleding dragen met lange mouwen, omdat deze wolsoorten kunnen zorgen voor huidirritatie.

Uw woning in Rotterdam vakkundig laten isoleren? Neem vrijblijvend contact op met RS Aannemersbedrijf voor een offerte op maat.