Vloerverwarming: de moeite waard?

Stel, je gaat verhuizen en bent van plan een nieuwe vloer te gaan leggen in jouw nieuwe optrek. Dikke kans dat je de optie om vloerverwarming aan te laten leggen al gelijk aan je voorbij laat gaan, omdat je uitgaat van een hoop gedoe. Zonde! Je voeten altijd, overal in huis verwarmd hebben is namelijk echt een verwennerij. Bovendien zorgt een goede vloerverwarming voor een veel betere verdeling van warmte in huis dan dat een radiator ooit zal doen. In dit artikel geven we je vast wat bruikbare informatie over vloerverwarming en lees je wat nog meer mogelijke voordelen zijn van verwarmde vloeren. Lees gauw verder!

Is vloerverwarming duurzaam?

Jazeker. Veel mensen gaan er van uit dat vloerverwarming een overbodige luxe is en dat het extra energie kost. Slecht voor je portemonnee en slecht voor het milieu. Dat is dus niet waar! Het zit zo: omdat het oppervlak veel groter is dan bij een radiator, hoeft het water minder heet verwarmd te worden dan bij radiatoren. Er stroomt weliswaar meer water door vloerverwarming, maar omdat de temperatuur lager blijft voor een zelfde effect, of warmte, verbruik je minder energie. Het is een eenmalige investering, die op lange termijn juist beter is voor je portemonnee én voor het milieu.

Isolatie

Voor een goede verdeling van de warmte is het belangrijk dat de vloer geïsoleerd is. Hierdoor verlies je geen warmte aan de onderkant, en haal je dus maximaal rendement uit de verbruikte energie. Je kunt bij het aanleggen van de vloerverwarming aangeven dat je de vloer geïsoleerd wilt hebben. Afhankelijk van het soort huis waar je in woont is dit een grote, of juist een kleine ingreep.

Type vloer

Niet alle soorten vloeren kunnen op een verwarmde vloer worden aangebracht, maar er zijn veel opties om uit te kiezen. Voor zowel parket, laminaat als tapijten geldt dat het type dat je kiest bepaalt hoeveel warmte er wordt tegengehouden. Je wilt dus eigenlijk een zo “luchtig” mogelijke vloer uitzoeken. Met alle drie de soort vloeren kan het dus prima, maar dien je wel op te letten bij de aankoop hoe geschikt ze zijn voor verwarming.

De beste oplossing voor efficiënte en goed verdeelde warmte in huis, is beton. Je kunt tegenwoordig beton in mooie, huiselijke kleuren laten verven, en het geeft vaak een modieuze draai aan een huis of kamer. Het is ook nog eens veel goedkoper dan tapijt, en natuurlijk zeker dan parket.

Op zoek naar vloerverwarming?

Ben je op zoek naar vloerverwarming, of gewoon naar een nieuwe vloer? Op Issa vloeren kun je veel inspiratie opdoen bij het uitzoeken. Zij zijn een echte specialist op het gebied van alle soorten vloeren en verwarmingen. Van houten vloeren tot tegels, en van pvc vloeren tot kleden, bieden zij een breed assortiment aan om uit te kiezen. Ook voor vloerverwarming kun je een offerte aanvragen en zullen zij jou het juiste advies geven bij het kiezen van een geschikte vloer.

 

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen