Tips voor een badkamer verbouwing

Bij een badkamerverbouwing komt veel kijken. Er zullen veel vragen op u af komen en u dient deze allen te beantwoorden. Vragen zoals, wat voor sanitair wil ik voor mijn badkamer kopen en hoe wil ik dit gepositioneerd hebben? Welke materialen ga ik gebruiken voor de tegels? Dit zijn belangrijke vragen om uw badkamer zo in te richten dat deze aansluit op uw wensen.

Veiligheid voor alles: antislip tegels

De badkamer is een vochtige ruimte en daarom kunnen antislip tegels niet ontbreken in de badkamer. Antislip tegels hebben een toplaag die wat stroever aanvoelt dan normaal. Dit zorgt ervoor dat u minder snel uitglijd wanneer u uit het bad of douche stapt. Neem niet een te grove tegel. Hoe grover de tegel, des te lastiger het onderhoud is.

Toilet met weinig onderhoud

Is uw badkamer ruim genoeg voor een wc? Neem dan een hangend toilet zonder spoelrand. Vrijwel iedereen zal het poetsen van de wc een vervelend klusje vinden. Dus hoe makkelijker hoe beter. Een wc zonder spoelrand is een stuk schoner en hygiënischer. Er kan namelijk geen vuil meer ophopen onder de spoelrand. Met een simpel doekje is de klus zo geklaard.

Een hangende wc wordt opgehangen aan de wand. U kan zelf de hoogte bepalen. Doordat het toilet hangt kan u eenvoudig om en onder het toilet schoonmaken.

Onderhoudsvriendelijke materialen

Materiaalkeuze is belangrijk voor het onderhoud wat nodig is. Bepaalde materialen zijn namelijk onderhoudsvriendelijker dan andere materialen. Porselein en gereconstitueerde steen zijn materialen die zeer makkelijk te onderhouden zijn. Natuursteen daarentegen kan u beter vermijden. Dit is poreus en vereist meer onderhoudt.

Vraag een professional voor de verbouwing

Een badkamer verbouwen is niet zo makkelijk. Eén foutje kan grote consequenties hebben. Een lekkage is niet iets wat u wilt en het kan heel veel schade opleveren. Schakel daarom altijd een erkende installateur in. Mocht er dan een lekkage ontstaan dan bent u verzekerd. Doet u alles zelf dan bent u niet verzekerd.

Wilt u toch wat kosten besparen dan kan u overleggen met de installateur wat u zelf kan doen. Wat u bijvoorbeeld zelf kan doen is het slopen van de badkamer en uitruimen.

Wanneer u uw badkamer gaat verbouwen denk dan aan deze tips.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen