Zelf een huis bouwen

Het klinkt romantisch en dat is het natuurlijk ook. Uw eigen huis bouwen en de plattegrond aan kunnen passen aan de eisen en wensen die uw gezin hebben, is dat niet het ideaal?

Waarom doen niet meer bouwers, architecten en aannemers dus, mee aan een dergelijk bouwplan? Een architect ontwerpt natuurlijk het liefst een helemaal nieuwe woning. Een aannemer volgt meestal de plannen en tekeningen van de architect.

De aanpassingen die u in de loop van de tijd aan uw woning gaat toevoegen zullen over het algemeen vergunningsplichtig zijn, dus de architect en aannemer kunnen nog wel werk van u verwachten.

Zelf de bouw beheren.

Wanneer u zelf uw huis gaat bouwen zullen er altijd zaken zijn die u zelf niet kunt aanpakken, of omdat de vakkennis u ontbreekt of omdat de wet het niet toelaat. Het is daarom wel belangrijk dat u een aannemer zoekt die de benodigde kennis in huis heeft.

De eenvoud van het basisontwerp laat eigenlijk onvoldoende zien welke mogelijkheden u als bouwheer hebt. Zelfs de standaard uitbouw, die er van drie kanten uitziet als een losstaand tuinhuisje met bijvoorbeeld een paar tuindeuren op maat, kan voor meer dan een doel gebruikt gaan worden, zoals bijvoorbeeld een garage.

Meestal wordt het een ideale mix tussen klassiek en modern en biedt uw huis voldoende ruimte voor een groeiend gezin, maar ook ideaal als woning om mee van uw pensioen te gaan genieten.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen