Wat zijn otoplastieken?

Heel veel mensen zijn genoodzaakt om bijvoorbeeld op het werk gehoorbescherming te dragen. Het spreekt voor zich dat je er bij het aankopen van dergelijke gehoorbescherming altijd zeker van zal willen kunnen zijn dat ze ook echt zo optimaal mogelijk werkt. Is dat niet het geval? Dan kan dat ervoor zorgen dat er op een zeker ogenblik alsnog gehoorschade zal ontstaan en dat is uiteraard niet de bedoeling. In het bijzonder de zogenaamde otoplastieken zijn door de jaren heen erg populair geworden. Waarom is dat nu precies het geval en wat maakt otoplastieken nu zoveel interessanter ten opzichte van andere vormen van gehoorbescherming? Wij zochten het voor je uit en hebben onze bevindingen op deze pagina
even voor jou op een rijtje gezet.

Gehoorbescherming op maat

Veel mensen weten het niet, maar otoplastieken zijn eigenlijk gehoorbescherming op maat. Dit betekent dat ze altijd worden gemaakt op basis van de ooropening waarover je beschikt. Dat is belangrijk. We staan er namelijk in de praktijk vaak niet of anders wel (veel) te weinig bij stil, maar elke mens beschikt over een unieke ooropening. Het is dan ook vooral omwille van deze reden dat standaard gehoorbescherming doorgaans geen afdoende bescherming biedt. Wil jij er dus 100 procent zeker van kunnen zijn dat je gehoorbescherming je de best mogelijke bescherming biedt tegen potentieel schadelijke geluiden? In dat geval zou er kunnen worden vastgesteld dat otoplastieken altijd de meest voor de hand liggende keuze zijn.

Keuze uit een groot aantal verschillende otoplastieken

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het zo dat otoplastieken steeds op maat worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er ongelofelijk veel verschillende mogelijkheden bestaan voor wat dit type van gehoorbescherming betreft. Neem nu bijvoorbeeld de geluidsfilter waar otoplastieken over beschikken. Deze geluidsfilter wordt in de praktijk altijd afgestemd op niet alleen gebruiker, maar ook op de omgeving waarin de gehoorbescherming wordt gebruikt. Er bestaan dan ook tal van verschillende dempingswaarden.

Dat er sprake is van verschillende dempingswaarden zorgt ervoor dat de otoplastieken steeds perfect de vooropgestelde verwachtingen weten in te lossen. Bovendien garanderen ze ook nog eens een optimale veiligheid op de werkvloer. De geluidsfilter van de otoplastieken zorgt er namelijk voor dat alleen potentieel schadelijke geluiden worden gedempt of geweerd. Dit is belangrijk, want op deze manier blijft communicatie op de werkvloer perfect mogelijk.

Over welke levensduur beschikken otoplastieken?

Er zijn echt heel wat interessante voordelen verbonden aan het gebruik van otoplastieken. Dit gezegd zijnde bestaan er ook tal van misverstanden over het gebruik van otoplastieken. Zo wordt er bijvoorbeeld gesteld dat otoplastieken over een eindeloze levensduur beschikken. Dat is zeker niet juist. Ondanks het feit dat otoplastieken namelijk op maat van de ooropening worden gemaakt is het zo dat de vorm van onze ooropening door de jaren heen verandert. Dit zorgt ervoor dat er na een bepaalde tijd alsnog sprake kan zijn van lekken. Om dit tegen te gaan wordt het in principe steeds aangeraden om de otoplastieken minstens één keer om de drie à vier jaar te vervangen. Hou er tot slot bij het gebruik van otoplastieken ook rekening mee dat deze vorm van gehoorbescherming in principe niet kan worden uitgeleend. Dat is wel mogelijk wanneer er gebruik wordt gemaakt van universele gehoorbescherming.

Voor otoplastieken op maat neem je contact op met Audinc. De specialisten van Audinc komen zelfs op de werkvloer de otoplastieken aanmeten zodat jij en je personeel gehoorbescherming op maat ontvangt.

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Boomschors in big bags bestellen