Welke rioolslang kies ik?

Rioleringsbedrijven moeten steeds vaker in actie komen met het veranderende klimaat. Door soms hevige regenval kunnen riolen lang niet altijd de hoeveelheid water verwerken met als gevolg dat zowel het riool op straat overstroomt, maar ook binnenshuis kan rioolwater omhoog komen via alle verbindingen met het riool (toilet, gootstenen etc) – iets wat op het laagst gelegen punt voorkomt. Om de verstoppingen te kunnen verhelpen rukken rioleringsbedrijven in tijden van nood direct uit; het water moet weggepompt worden en verstoppingen moeten worden verwijderd. Rioolslangen krijgen het hierbij soms zwaar te verduren; allerhande vloeistoffen passeren de rioolslangen en kunnen rioolslangen van binnenuit aantasten.

Het is dan ook voor rioleringsbedrijven noodzakelijk om rioolslangen tijdig te vervangen, aangezien lekkage voor vervelende situaties kan zorgen.

Welke rioolslang kopen?

Om te bepalen welke rioolslang het meest efficiënt is (kosten/baten) wordt er vooral gekeken naar de aard van de werkzaamheden. De twee meest voorkomende rioolslangen zijn:

  • PVC rioolslang
  • Rubber rioolslang

Beide type rioolslangen kennen hun voor- en nadelen:

  • Rubberen rioolslangen kennen de beste kwaliteit ten opzichte van PVC rioolslangen. Rubber kent een langere levensduur, is beter bestand tegen chemicaliën en zal niet gaan scheuren wanneer er een knik in de slang komt bijvoorbeeld. Voor de meest grove werkzaamheden zijn rubberen rioolslangen aan te bevelen, ondanks de hogere investering.
  • PVC rioolslangen zijn voordeliger in aanschaf. Wie niet te maken krijgt met chemische stoffen of grove werkzaamheden kan even goed een PVC rioolslang aanschaffen.

Meer weten?

Rioolslangen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar en kennen dus verschillende diktes en lengtes. Laat je goed informeren voordat je rioolslangen of mestslangen aanschaft.

Voor meer informatie bezoek je: Slangenservice.com