Welke vloer past het best bij jou?

Het kan zijn dat je gaat verhuizen of je huidige huis helemaal wilt renoveren. Als je iets heel heftigs wilt veranderen aan je huis kan je er voor kiezen om een nieuwe vloer te nemen. Een vloer is een essentieel deel van het huis en zorgt ervoor dat je huis donker, licht, groot of klein lijkt. Er zijn heel erg veel verschillende soorten vloeren, printen en kleuren, maar welke vloer past het beste bij jou?

Een laminaatvloer in huis

Laminaatvloeren zijn heel erg fijn voor in huis. Ze zijn makkelijk in onderhoud en zien er erg mooi uit. Bij laminaat vloeren kun je ook vloerverwarming aan laten leggen. Het is erg fijn om vloerverwarming in je huis te hebben. Zo heb je altijd warme voeten. Bovendien gaat de laminaatvloer erg lang mee. Laminaat is geen echt hout, maar het heeft wel een hele natuurlijke look wat ervoor zorgt dat het net op hout lijkt.

Ook is laminaat eiken voor 100% waterbestendig en daardoor ideaal als je een baby hebt. Als je een baby hebt kan het nog wel eens gebeuren dat je bijvoorbeeld iets laat vallen of dat de baby iets laat vallen en dat de vloer nat wordt. Als je dan een vloer hebt die niet bestendig is tegen water kan het In de vloer trekken waardoor de vloer bol gaat staan, Dit is niet fijn want dit kan zorgen voor een lekkage. Gelukkig heb je hier geen last van bij een laminaatvloer.

Een PVC vloer bij jou in huis

Je hebt ook PVC vloeren, deze zijn erg bekend en worden veel gebruikt. Bij PVC vloeren is het net zoals bij de laminaatvloeren mogelijk dat je er vloerverwarming onder legt. Tevens is PVC vloer ook waterbestendig en is het ideaal om in de badkamer te leggen, als je dan net uit de douche komt zal de vloer nat zijn, maar zal dit niet in de vloer trekken. Je hebt na het douchen dus gewoon warme voeten. PVC vloeren gaan erg lang mee en heb je erg lang veel plezier van.

Een ander voordeel van PVC vloeren is dat deze niet zo gehorig zijn. Loop je er met hakken of andere schoenen op die je op sommige tegels of vloeren goed kunt horen, dan hoef je je hier met PVC geen zorgen om te maken. De vloeren dempen namelijk het geluid erg goed. Dit maakt het ook ideaal als je een baby of jonge kinderen hebt en je ‘s avonds niemand per ongeluk wakker wilt maken.

Een gietvloer laten gieten

Iets wat tegenwoordig ook razend populair is om als vloer te hebben is een gietvloer. Het grootste verschil tussen laminaat, PVC en een gietvloer is dat laminaat en PVC te leggen is en je een gietvloer echt moet gieten. Logisch want het zit ook in de naam, maar juist doordat deze vloeren gegoten moeten worden zijn ze ook zo speciaal. Geen een gietvloer is hetzelfde. Hierdoor is je huis altijd origineel. Let wel op, wanneer je kleine kinderen hebt dan kan een gietvloer een mindere optie zijn. Een gietvloer is iets minder kindproof dan laminaat of PVC.

Offerte aanvragen

Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.