Zo begin je jouw eigen klusblog

Ben jij een eigen klusser en wil je andere mensen kunnen vertellen hoe je het beste kunt klussen, dan kun je je eigen klusblog starten. Een klusblog is er leuk om zelf te hebben. Je kunt namelijk veel mensen helpen met jouw tips. Wanneer je een klusblog wilt starten, dan zijn er wel een aantal dingen die je moet regelen. Zo is het van belang dat je een goede website hebt waar mensen jou op kunnen vinden.

Een eigen website maken

Als je een klusblog wilt starten, dan is het van belang dat je een pagina hebt waar je verschillende verhalen op kunt delen. Om deze pagina te creëren is het belangrijk om een hostingbedrijf te vinden waarbij je jouw website kunt maken. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende hosting bedrijven waar jij terecht kunt. Waar jij je bij aansluit is afhankelijk van de wensen en de eisen die jij hebt.

Bij veel hostingbedrijven is het mogelijk om een format te kiezen voor je blog. Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan is het slim om eerst wat onderzoek te doen en wat tutorials te kijken. Hierdoor weet je zeker dat jouw blog eruit komt te zien zoals je het zelf wilt.

Je provider kiezen

Wanneer je een eigen website wilt maken, dan dien je een provider te hebben waar je de website kunt maken zoals eerder genoemd. Als je een professionele website wilt maken, dan is het van belang dat je een goede provider vindt waar je de website zou kunnen maken. Een van deze bedrijven is favicon. Dit is een handige provider waar jij een goede klusblog zou kunnen starten. Zij zijn natuurlijk niet de enige providers waar jij terecht kunt. Doe dus goed onderzoek, niet alleen naar hoe je een blog in elkaar moet zetten, maar ook in het bedrijf waar jij mee in zee gaat.

Het inrichten van de website

Als je de provider hebt gevonden, dan kun je gaan beginnen met het maken van de blog. Het belangrijkste is dat de blog overzichtelijk is, maar het oog wil ook wat. Je wilt immers wel mooie websites hebben. Een tip is om de blog in principe rustig te houden, ga dus niet overboord met hele felle en gekke kleuren. Houdt het simpel, je zult zien dat je daardoor met mensen aantrekt om je blog te lezen.

Je kunt de website inrichten met persoonlijke foto’s en video’s. Door persoonlijke dingen te gebruiken zul je je kunnen onderscheiden van andere blogs en dus eerder opvallen bij lezers. Wanneer je de blog helemaal af hebt is het slim om hem toch nog een keer extra door te nemen. Check voor de laatste paar foutjes en of de blog het waard is om de lucht in te gaan.

Vanaf dat moment is het alleen een kwestie van blogs plaatsen. Waar jij precies over wilt schrijven is natuurlijk aan jou. Vaak is het leuk om wat gemakkelijkere klussen af te wisselen met een paar moeilijkere. Zo is je blog voor beginners, maar ook voor mild gevorderde benaderbaar.

Meer onderwerpen:

Welke soorten aanhangers zijn er? 

Offerte opvragen bij RS Aannemersbedrijf