Welke soorten aanhangwagens zijn er?

Aanhangwagens zijn er in ongekend veel soorten en maten. Wanneer je een aanhangwagen wilt kopen, dan is het goed om te weten welke soorten aanhangers er allemaal zijn. Daarom hebben we in deze blog de populairste soorten op een rij gezet.

Plateauwagens

Bij een plateauwagen bevindt de laadbak zich boven de wielen, waardoor de zijborden tijdens het laden en lossen gemakkelijk opengezet kunnen worden. Ideaal als er bijvoorbeeld pallets of andere grote materialen geladen moeten worden. Plateauwagen zijn in veel verschillende uitvoeringen leverbaar.

Ongeremde aanhangers

Aanhangwagens die ongeremd zijn hebben vaak een totaalgewicht van onder de 70 kg. Dit betekent dat de aanhangers vaak kleiner zijn en dat ze in de meeste gevallen zonder E rijbewijs getrokken mogen worden. Dit is dé ideale aanhangwagen voor hobby klussers.

Bagageaanhanger

Neem jij ook altijd zoveel bagage mee op vakantie? Dan is een bagage aanhanger ideaal. Dit type aanhangwagen wordt meestal gebruik voor kamperen of andere recreatieve doeleinden. Bagage aanhangers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ook heb je de keuze tussen een ongeremde en ongeremde aanhangwagen.

Kippers

Kipper aanhangwagens zijn leverbaar in ontzettend veel maten en gewichten. Het grote voordeel van dit type is dat je de lading gemakkelijk kunt kiepen. Denk bijvoorbeeld aan grind, aarde of tuinafval.

Autotransporter

Autotransporters worden ook wel autoambulances genoemd en zijn geschikt om voertuigen te vervoeren. Zo is een kleine autotransporter geschikt voor brommobielen of motoren, terwijl op een standaard autotransporter elk type auto vervoert kan worden. Er zijn zelfs uitvoeringen waarop je twee auto’s kunt vervoeren.

Machinetransporter

Vervoer jij regelmatig machines of kranen? Dan is een machinetransporter de ideale aanhanger. Bij HAPERT heb je de keuze uit verschillende modellen, die allemaal aangepast zijn zodat jij gemakkelijk machines kunt vervoeren. Door middel van oprijplaten kan elke graafmachine, kraan, trilplaat of grasmaaier vervoert worden.

Offerte aanvragen

Hebt u plannen om uw woning te laten renoveren of verbouwen binnen de omgeving van Rotterdam? In dat geval vraagt u vrijblijvend bij RS Aannemersbedrijf een offerte aan. Hier vindt u ons offerteformulier.