Zo creëer jij het mooiste bloembed in je tuin

In de tuin werken is niet alleen een leuke bezigheid, het is ook nog eens gezond voor je. Je krijgt meer vitamine D binnen én het kost ook nog de nodige inspanning, waardoor je ook nog eens calorieën verbrandt. De frisse lucht doet wonderen voor je lichaam en voor je geestelijke gezondheid. Naast de positieve bijwerkingen voor jezelf, krijg je door in de tuin te werken ook nog eens een prachtige tuin waarmee je kunt pronken. Als jij lekker in de tuin bezig wilt, maar je niet weet wat je ermee kan doen, dan leer je in dit artikel hoe je een mooi bloembed in je tuin kunt maken.

1. Het begint met een plan

Allereerst zul je een plan moeten maken, voordat je bezig gaat. Kies de bloemen die het beste passen bij jouw tuin, kies mooie breukstenen om het bloembed mee af te bakenen en bepaal wat de juiste locatie is voor je bloembed. Dit is afhankelijk van de bloemen die je wilt plaatsen en hoeveel zon of schaduw zij nodig hebben. Hierdoor kun je ook bepalen hoeveel breukstenen en grond je nodig hebt, waardoor je alvast je grond en breukstenen kunt kopen. Als je eenmaal een plan gemaakt hebt over de vorm en locatie van je bloembed, kun je verder met de volgende stap.

2. De schop erin

Graaf het stuk grond af waar je jouw bloembed wilt plaatsen. Let hierbij goed op dat je zo diep graaft als voor de plant nodig is. Vaak kun je bij de informatie over de bloemen wel vinden hoe diep ze ingegraven moeten worden. Graaf in ieder geval het hele gedeelte waar je de breukstenen omheen gaat plaatsen, zodat het één mooi geheel blijft vormen van verse grond. Als je het gat gegraven hebt, kun je het zand mengen met de extra grond die je hebt ingekocht, zodat je bloemen genoeg voedingsstoffen uit de bodem kunnen halen.

3. Tijd voor wat kleur

Als het gat groot genoeg is en je de grond gemengd hebt, kun je de bloemen uit hun verpakking halen en in de grond stoppen. Leg ze rustig neer en rangschik ze, zodat ze elkaar niet te veel verstikken als ze groeien. Leg ze echter ook niet te ver uit elkaar, je wilt immers geen grote gaten in je bloembed overhouden. Als je de bloemen hebt geplaatst, kun je de wortels bedekken met een mix van de natuurlijke grond en de nieuwe grond. Duw de grond licht aan, zodat het zand overal goed tussen zit, maar niet te dicht is om water tegen te houden. Vervolgens kun je een mooie kleur breukstenen rondom het gegraven stuk grond plaatsen, waarmee je de rand van je bloembed vormgeeft. De breukstenen zorgen voor een mooie overgang tussen grond, gras en paden of tegels. Zo vormt jouw tuin één mooi geheel waarbij alles in harmonie lijkt samen te leven.

4. De beste verzorging

Na het planten kun je jouw bloemen een flinke dosis water geven met de tuinslang of een gieter. Door dit te doen, zakt de aarde nog net iets verder in tussen de wortels van de bloemen en vindt alles een mooie plek. Daarnaast geef je de bloemen direct voedingsstoffen om mooi te kunnen groeien. Om ervoor te zorgen dat je na het water geven niet ineens een kuil hebt, zul je bij het planten van de bloemen dus een soort bergje moeten maken, waarbij je de grond tot net iets hoger van de stengel laat komen dan waar je het zou willen hebben. Verder hoef je over het algemeen je bloemen niet heel veel meer te verzorgen als ze eenmaal in je tuin zitten.

Je kunt ze elk jaar in de lente voorzien van extra voedingsstoffen door mest aan de grond toe te voegen, maar dit zou niet per se nodig moeten zijn. Daarnaast kun je jouw bloemen het beste water geven in de avond op droge, warme dagen. Zo kunnen ze rustig al het water opnemen, in plaats van dat het water te snel verdampt door de zon. En zo heb jij een prachtig bloembed voor jezelf gecreëerd.

Tuin laten aanleggen in Rotterdam? Neem gerust vrijblijvend contact met RS Aannemersbedrijf op, wij leggen namelijk ook tuinen aan.