De afgelopen maanden zijn er weer aardig wat mensen geweest die een terrasoverkapping hebben aangeschaft. Maar ook nu de temperatuur weer aan het dalen is, is het nog een prima moment om een overkapping aan te schaffen. Onder de constructie kun je namelijk comfortabel van het najaar genieten, zonder dat je daarbij last hebt van de regen en de wind. Maar een terrasoverkapping uitkiezen is geen eenvoudige klus, er komt namelijk nogal wat op je af en je dient over meerdere zaken een besluit te nemen. In dit artikel lees je over enkele keuzes waarmee je te maken zult krijgen bij de aanschaf.

De plaatsing van de overkapping

Om te beginnen is het goed om te bedenken waar je de overkapping eigenlijk wilt plaatsen. Is dat aan de woning, of toch liever op een mooie plek in de tuin? Waar je de constructie uiteindelijk ook laten bouwen, het is van cruciaal belang om uit te laten zoeken of de grond van de plek waarop gebouwd gaat worden sterk genoeg is. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, dan loop je het risico dat in de loop der tijd de constructie kan gaan verzakken, met alle gevolgen van dien.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je de terrasoverkapping heel graag op een specifieke plek in de tuin wilt hebben, maar dat de grond op die plek eigenlijk te slap is. In dat geval zijn er oplossingen waarmee kan worden voorkomen dat de steunpilaren in de grond wegzakken. RS Aannemersbedrijf is o.a. gespecialiseerd en ervaren met de bouw van dergelijke constructies. Hier leest u meer over ons timmerwerk op maat. Informeer daarnaast vrijblijvend naar onze mogelijkheden.

Afwerking van de terrasoverkapping

Om ervoor te zorgen dat de terrasoverkapping zo mooi mogelijk aansluit op je tuin, is het belangrijk om aandacht te geven aan de afwerking van de constructie. Kijk bijvoorbeeld eens naar de gebruikte kleur van de schroeven waarmee het frame bij elkaar wordt gehouden. Is die kleur hetzelfde als de coatinglaag die op het aluminiumframe wordt aangebracht?

Boomschors in big bags bestellen

Een ander aandachtspunt vormt de montage van de zonwering wanneer je ervoor kiest om in de terrasoverkapping een glazen dak te laten plaatsen. Met name de wat duurdere merken hebben namelijk hele mooie oplossingen om ervoor te zorgen dat het zonnescherm netjes onder het glazen dak kan worden weggewerkt. Daarbij worden de zijkanten van het zonnescherm vaak weggewerkt en daardoor tegelijkertijd beschermd doordat ze in een rails worden bevestigd.

Terrasoverkappingen en wetgeving

Wanneer het op de bouw van terrasoverkappingen aankomt, vergeten veel mensen het onderdeel wetgeving. In Nederland gelden namelijk (op gemeentelijk niveau) een aantal regels als het op het aan of verbouwen van je woning aankomt. Terrasoverkappingen hebben vaak een dusdanig grote omvang dat er regels zijn voor wat wel en niet is toegestaan. Kortom, benader je gemeente en doe navraag naar welke regels voor jou van toepassing zijn. Wij raden je aan om dit te doen voordat je tot aanschaf van een constructie overgaat.

Zoals je ziet, zijn er nogal wat punten die je mee moet nemen bij de aanschaf van een terrasoverkapping. Het is daarom belangrijk om je goed te oriënteren op alle mogelijkheden en daarnaast de geldende regels in je gemeente te raadplegen. Wanneer je aan deze zaken aandacht besteed, zul je straks heerlijk onbezorgd het hele jaar van het tuinleven kunnen genieten! * Meer over daken weten? Dakwerken prijzen en informatie

Sier- of klus Beton nodig voor eigen huis & tuin? Bezoek snel Betondingen.nl

Terrasoverkapping-van-glas